Marjo-Riitta Perkiö diakonian viransijaisena Toijalassa

Diakoniatyöntekijän huoneen ovi on kutsuvasti auki ja siellä istuu työpöytänsä takana lämpöisesti hymyilevä nainen. Hän on Marjo-Riitta Perkiö, joka työskentelee diakoniatyöntekijä Aila Laaksosen virkavapaan sijaisena loppuvuoden Toijalassa.

Perkiö kertoo olevansa kotoisin Tampereelta ja asuvansa siellä nytkin. Hän on koulutukseltaan sosionomi-diakoni.

Mukana oma kahvimuki

Hetken aikaa juteltuamme huomioni kiinnittyy pöydän reunalla olevaan Nalle Puh ja sydän – mukiin. Kulkeeko muki Perkiön mukana?

– Kyllä vaan, ruokatauolla juon siitä kahvit! Työkokemusta on kertynyt niin Nokian, Ylöjärven kuin Tampereen seurakunnistakin, ja mukin otan aina mukaan matkaan.

Perkiön työrupeama Akaan seurakunnassa kestää vain kolmisen kuukautta. Millä mielin Perkiö on aloittanut lyhyehkön pestinsä?

– Koko syksy on oikeastaan enemmän ja vähemmän jo valmiiksi suunniteltu, joten minun tehtäväni on toteuttaa  nuo valmiit suunnitelmat. Mutta innoissani olen aloittanut työt, toteaa Perkiö.

 Parasta työssä ihmisten kohtaaminen

Perkiö kertoo, että hän pitää diakoniatyöntekijän työssään kaikesta, missä voi kohdata ihmisiä ja päästä keskustelemaan heidän kanssaan . Diakoniatyöntekijän vastaanottokäynneillä ja kotikäynneillä on mahdollista keskustella elämän isoista ja pienistä asioista seurakuntalaisten kanssa.

Perkiön voi tavata tänään keskiviikkona olopäivässä, jota vietetään Akaan seurakuntatalossa klo 12. Tarjolla on maukasta lounasta, mukavia tuttavuuksia ja ohjelmaa.

 Riina Saastamoinen

Kylmäkosken kappalainen