ToVoLi:n voimahahmo on poissa

76seijaNyström2Syksy toi mukanaan suruviestin. Seija Nyströmin, syntynyt 10. syyskuuta 1957, lyhyt, mutta rankka taistelu sairauden kanssa oli ohi 19. syyskuuta 2013. Vaikka tuntuu epäreilulta ja tiedämme kaikki, miten paljon Seijalla olisi vielä ollut meille annettavaa, hän ehti olla Toijalan Voimistelussa ja Liikunnassa pitkäaikaisena ja aktiivisena ohjaajana sekä johtokunnan jäsenenä vuodesta 1992. Ensimmäiset ohjauskerrat alkoivat satunnaisesti jo vuonna 1978. Ne meistä akaalaisista, jotka olemme joskus Toijalan Naisvoimistelijoiden ja myöhemmin ToVoLi:n jumpilla käyneet, emme voineet olla tuntematta Seijaa. Hieno kunnianosoitus olikin Vuoden Toijalalaiseksi valinta vuonna 1999.

ToVoLi saa kiittää paljosta Seijaa. Hänen ennakkoluulottoman näkemyksensä ja tulevaisuuteen katsovan visionsa ansiosta olemme nyt voimakas nykyaikainen seura, jonka tarjonta ja laatu vastaavat isojen kaupunkien yksityisten kuntokeskusten tasoa. Seijan ansiosta seura teetti 1990-luvun alussa ensimmäiset steppilaudat ja hän itse kouluttautui ennakkoluulottomasti uuteen lajiin ohjaajaksi. Myöhemmin tilattiin pumppitangot, spinningpyörät ja päätettiin osallistua Les Mills-konseptiin, vain Seijan ansiosta. Hän vaati meiltä ohjaajilta paljon, laatu tunneilla oli hänelle sydämenasia. Palautteen Seija antoi suoraan ja se tuki meidän ohjaajien kehitystä, vaikka se oli joskus kriittistäkin. Positiivisella palautteella Seija sai meidät ohjaajat leijumaan motivaation huipulla!

Seija ei päästänyt itseäänkään helpolla. Ohjelmat hän opetteli hyvin, ellei loistavasti, pedanttiin tyyliinsä, mutta erehtyessään osasi myös nauraa virheilleen. Mikä lieneekään Seijan pitämien ohjauskertojen määrä näiden vuosien aikana, parhaana viikkona kertoja saattoi olla kuusikin, kun muita ohjaajia sairastui. Kuinka monta hyvän olon liikuntasuoritusta hän on saanut ohjattavilleen näiden vuosien aikana. Helposti laskettuna tuhansia. Seija on tehnyt merkityksellistä ja ennaltaehkäisevää työtä liikuttamalla satoja akaalaisia. Vielä reilu vuosi sitten Seija kouluttautui uuteen lisenssiin, Sh’bamiin, missä hänen mahtava huumorintajunsa ja hulluttelunsa pääsi loistavasti esiin.  Lisäksi hän luotsasi ja organisoi meidät ohjaajat uusiin tapahtumiin niin Tukholmaan Super Saturdayhin kuin Naantalin Supertreeneihin. Näistä me saimme aina uutta voimaa ja ideoita.

Meillä ToVoLilaisilla on Sinua, Seija kova ikävä. Mukanasi lähti iso palanen seurastamme. Kannamme hyviä, ihania muistoja mukanamme ja pidämme ToVoLi:n lippua kunniaksesi ylhäällä.  Seura kehittyy ja muuttuu, mutta emme unohda ajatuksiasi: yhteenkuuluvuus, jatkuva kehitys, laatu ja hauskanpito.  Kiitos näistä yhteisistä vuosista kanssasi!

Elli Rajamäki ja Heli Vilpas

ToVoLi:n ohjaajaystävät