Leijona Futsalin harjoituspelit käynnistyvät – GFT lauantaina Monarille

Leijona Futsal harjoitteli toissa viikolla Noora Toivon johdolla urheilukentällä. Kuva: Jukka Peräkivi.

Futsal-Liigassa hopeaa viime kauden päätteeksi napannut akaalainen Leijona Futsal valmistautuu parhaillaan uuteen kauteen. Liiga käynnistyy TV-ottelulla syyskuun 30. päivä, kun joukkue matkustaa kohtaamaan kevään finaalivastustajansa KaDyn Jyväskylässä.

Hyvin sujuneen harjoituskesän myötä joukkue valmistautuu sarja-avaukseen hyvillä mielin. Hiki on virrannut Toijalan Monitoimihallilla, kuntosalilla ja urheilukentällä jo kesäkuusta lähtien. Leijona Futsalin pelaaja sekä seuran toiminnanjohtaja Jussi Nyström odottaa innolla pelikauden alkua.

– Joukkue on taas todella motivoitunut ja kunnianhimoinen. Töitä on tehty koko kesä, ja tahti sen kuin kiihtyy, kun syksy on käsillä. On hienoa päästä taas pelikentillä katsomaan, missä mennään suhteessa muihin.

Vanhaa runkoa ja nuorta voimaa

Leijona Futsalin harjoituspelit käynnistyvät tulevana lauantaina, kun espoolainen GFT saapuu vieraaksi Akaaseen. Silloin kentällä on mahdollista nähdä myös uusia Leijona-kasvoja.

Joukkue sai tulevaksi kaudeksi vahvistukseksi maajoukkuepelaajia. Kokenut Juhana Jyrkiäinen siirtyi Ilveksestä ja nuori maalivahtilupaus Kasper Kangas puolestaan Pirkkalasta. PJK:n miehiä oli myös vasta 17-vuotias niinikään Pirkkalasta siirtynyt Timi Litmanen, joka on puolestaan nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja.

Jussi Nyström uskoo, että uudet pelimiehet tekevät joukkueesta entistä vahvemman.

– Meillä on sopiva sekoitus vanhaa runkoa ja uutta nuorta voimaa. Uskon, että olemme tälläkin kaudella mitalitaistossa mukana, mutta kovaa työtä se taas vaatii. Liigan taso nousee vuosi vuodelta, eikä siihen vastaaminen ole helppoa, Nyström tietää.

Leijona Futsalin ensimmäinen harjoituspeli GFT:tä vastaan pelataan tulevana lauantaina 1.9. Monitoimihallilla alkaen kello 16.

 

Juha Vedenpää