Sauli Saunamäki keihään Pohjoismaiden mestariksi Ruotsissa

Sauli Saunamäki otti kultaa Ruotsin Boråsissa.

Toijalan Vauhdin Sauli Saunamäki voitti Pohjoismaiden mestaruuden keihäänheitossa Boråsissa Ruotsissa 6.–8.7. pidetyissä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Saunamäen sarja oli M 60.

Kilpailu muodostui kaiken kaikkiaan varsinaiseksi maratonkilpaluksi. Kisan piti alkaa callingilla kello 18.10, eli siihen mennessä piti varsinaiset verryttelyt olla tehtynä. Kilpailu kuitenkin siirrettiin muiden lajien vuoksi toiselle kentälle, johon oli bussikuljetus. Heittäjistä kukaan ei kuitenkaan suostunut heittämään siellä kentän keskeneräisyyden vuoksi.

Takaisin päästadionille siirtymisen jälkeen kova sivuvastainen tuuli asetti omat haasteensa. Samaan aikaan heitti myös ikäluokka M 55. Saunamäen sarjan kilpailu pääsi alkamaan vasta noin kello 20.30.

Tilastollisesti ennen kilpailua Saunamäki oli ykkönen ennen norjalaista Lars Åke Greiffiä. Neljännen kierroksen aluksi Saunamäki kiskaisi 46,72 joka riitti selkeään voittoon. Kakkoseksi viimeisellä heitollaan tui Ruotsin Håkan Josefsson tuloksella 44,80. Kolmanneksi sijoittui Ruotsin Rolf Munke, joka heitti viimeisellä heitollaan 40,08. Neljänneksi tui Norjan Lars Åke Greiff, tuloksella 38,45. Norjalainen väsyi omien sanojensa mukaan kilpailun pitkittymiseen.

Sauli Saunamäki voitti keihään Pohjoismaiden mestaruuden. Toiseksi tuli Ruotsin Håkan Josefsson ja kolmanneksi Ruotsin Rolf Munke.