Leikkikenttätoiminnassa parasta ovat hyvät leikit ja kaverit

Arja Lohen mukaan lapsenlapset Siiri ja Kaapo tulevat innokkaasti Pappilan koulun kentälle leikkimään.

Toijalan MLL on järjestänyt Akaan kaupungin ja OP Akaan tuella kesäkuun alusta lähtien ohjattua ja maksutonta leikkikenttätoimintaa 6–10 -vuotiaille Pappilan koulun pihalla. Leikkikenttäohjaajien Vera Koskisen ja Jasmin Koiviston mukaan lapsia Pappilan koulun kentällä on käynyt hiukan säistä riippuen kymmenestä kolmeenkymmeneen päivässä.

Veran ja Jasminin tyypillinen päivä leikkikentällä alkaa läsnä olevien lasten kirjaamisella. Sen jälkeen ohjelmassa on leikkimistä. Tyttöjen mukaan suosituimpia leikkejä ovat jäämies, kiinalainen käsisota sekä kettu ja kana.

– Vähän vaille kaksitoista syömme lounasta tässä ulkona. Lapsilla on omat eväät mukana, Vera kertoo.

Sateen sattuessa leikit siirretään Pappilan koulun saliin.

Lasten kanssa ei tarvitse ujostella

Veralla ja Jasminilla kävi työn saamisessa tuuri, sillä he tunnustavat heränneensä töiden etsimiseen hiukan liian myöhään.

– Minulle meinasi tulla epätoivoinen tilanne kesätöiden suhteen. Tyypillisesti töitä pitää hakea jo helmikuussa, mutta onneksi tähän työhön haku oli vähän myöhemmin, tänä keväänä ylioppilaaksi kirjoittanut Vera toteaa.

Kaapo Lohi (vas. takana), Joel Saarilampi, Vera Koskinen, Helmi Numminen, Jasmin Koivisto, Kasimir Majalahti (vas. edessä) Alisa Turto ja Siiri Lohi kokoontuivat maanantaiaamuna Pappilan kentälle.

Molempien mielestä työssä parasta ovat lapset ja heidän riehakkuutensa. Vera kertoo olevansa normaalisti hiukan arka aikuisten parissa, mutta lasten kanssa ei tarvitse ujostella.

– Lapset ovat avoimempia kuin aikuiset. He juttelevat minulle, joten minä tietenkin juttelen heille takaisin. Lasten kanssa on helppo jutustella. Lisäksi heidän kanssaan leikkiessä pystyy purkamaan omaakin energiaa, Vera kuvailee.

– Lasten kanssa on hauska touhuta. Tämä on tosi sosiaalista toimintaa, Jasmin sanoo.

Jasmin pitää lasten kanssa työskentelystä niin paljon, että hän on suunnitellut siitä itselleen jopa ammattia.

– Minusta tulee ala-asteen opettaja, Akaan lukioon ensi syksynä menevä Jasmin kertoo.

Vera puolestaan on harkinnut ammattia pelastusalalta. Tammikuussa hänen tiensä vie armeijan harmaisiin.

– Olen halunnut armeijaan lapsesta asti. Kummitätini on myös käynyt armeijan, joten ehkä sekin on vaikuttanut, Vera kertoo.

Leikkikenttätoiminta on perinne

Lapsenlapsensa Siirin ja Kaapon maanantaina Pappilan koulun kentälle tuoneen Arja Lohen mukaan MLL:n leikkikenttätoiminta on hänen perheessään suorastaan perinne, sillä jo hänen omat lapsensa ovat osallistuneet siihen. Lohen mukaan myös Siiri ja Kaapo ovat olleet innoissaan leikkikenttätoiminnasta.

– Siiri ja Kaapo tulivat minulle tänään aamulla hoitoon ja ilmoittivat heti, että kentälle on mentävä. He ovat käyneet täällä melkein joka päivä kesäkuun alusta lähtien, Arja Lohi kertoo.

Helmi Numminen (vas.), Vera Koskinen, Jasmin Koivisto, Siiri Lohi, Kaapo Lohi ja Joel Saarilampi yrittivät päästä jäämiehen ohi turvaan.

Viisivuotiaan Kaapon mukaan parasta leikkikenttätoiminnassa ovat hyvät leikit. Sisarusten lempileikki on kiinalainen käsisota.

– Minusta parasta täällä on kaverit, yhdeksänvuotias Siiri tuumii.

Toijalan MLL:n ohjattua leikkikenttätoimintaa järjestetään arkisin kello 10–14 kesäkuun 29. päivään asti. Sen jälkeen ohjelmassa on tauko, jonka jälkeen toiminta jatkuu 23.7.–3.8. Myös Viialan MLL on järjestänyt tänä kesänä leikkikenttätoimintaa Rasin koulun pihalla. Toiminta päättyy 29.6.

 

Vera Koskinen (vas.) suunnittelee lähtevänsä tammikuussa armeijaan ja Jasmin Koivisto aloittaa syksyllä Akaan lukiossa.
Kasimir Majalahti yrittää tehdä Jasmin Koivistosta jäämiestä.
Toisinaan leikit ovat vauhdikkaita. Sen totesivat Jasmin Koivisto (vas.) Siiri Lohi, Vera Koskinen, Helmi Numminen ja Kaapo Lohi.