Leijona Futsalin voittoisa vire jatkuu

Maajoukkueenkin mukaan valittu Petri Grönholm pääsi jälleen juhlimaan maalia. Kuva: Tuukka Nyström

Pirkkalasta Akaaseen matkannut PJK oli lauantaina pelkkä vastaantulija  Futsal-Liigan ottelussa Toijalan lauantai-iltapäivässä. Kotijoukkue Leijona Futsal murskasi vieraansa heti alussa ja tyylitteli kauniiseen 10–3 (5–1) -murskavoittoon. Voitto oli joukkueelle kolmas peräkkäinen ja seitsemäs viimeisessä kahdeksassa pelissä.

PJK oli hakenut elokuussa harjoituspelistä voiton Monarilta, mutta nyt LeiF pääsi kuittaamaan asian liigapelissä. Kotijoukkue tuli peliin erittäin hyvin valmistautuneena ja löi luun kurkkuun PJK-pelaajilta heti avausvaihdossa. Alle puolentoista peliminuutin jälkeen taululla olivat lukemat 2-0, kun uudistettu ykkösketju Jukka-Pekka Jyrämö, Mika Jussila, Tatu Ahonen sekä Petri Grönholm teki tuhojaan. Viime aikoina rooliaan jatkuvasti kasvattanut Jussila teki avausmaalin Jyrämön syötöstä ja passasi heti perään Grönholmin tekemän osuman.

Avauskymppi oli muutenkin hurjaa kotijoukkueen painostusta. Se rakensi maalipaikkoja liukuhihnalta hienoilla syöttökuvioilla. Ja tulosta tuli kiitettävällä prosentilla. Pitkän poissaolon jälkeen vähitellen huippukuntoa lähestyvä serbialaisvahvistus Jovan Stankovic pommitti pallon tolpan ja PJK-pelaajan kautta verkkoon. Seuraavaksi vuorossa oli upean syöttökombinaation jälkeen Miikka Hurme, ja 5-0 -lukemista vastasi tuttu maalitykki Jussi Nyström.

Leijona Futsalilla riitti juhlittavaa lauantain pelissä.

Ensi lauantaina vieraisiin Valkeakoskelle

Vaikka PJK sai avausjakson viimeisen maalin, ei ottelun voittajasta jäänyt epäselvyyksiä missään vaiheessa. Toisella jaksolla ottelu meni välillä melkoiseksi hurlumheiksi, kun molemmat joukkueet innostuivat hyökkäämään aktiivisesti. Tässä päästä päähän- kisailussakin kotijoukkue oli vahvempi. Jakso kirjattiin lopulta kotijoukkueelle 5-2 ja näin koko peli tyylikkäästi 10-3 (5-1).

Henri Ojala osui toisella jaksolla kertaalleen, ja pelin parhaaksi valittu Tatu Ahonen taituroi kaksi osumaa. Kotijoukkueen materiaalin leveyttä korosti entisestään Yasar Elbellerin toisen jakson tehot 1+2. Lopussa Leijona Futsal haki kymmenettä maalia jopa lentävällä maalivahdilla, ja tänään onnistui jopa sekin. Loppunumerot viimeisteli takatolpalta Nyströmin loistopassista Hurme päivän toisellaan ja kauden 11. osumallaan.

Leijona Futsali kolme peräkkäistä voittoa ovat tulleet komealla maalierolla 19-4. Ensi lauantaina vastus kuitenkin kovenee huomattavasti, kun pudotuspelipaikassakin kiinni oleva Mad Max isännöi akaalaisia Etelä-Pirkanmaan paikallispelissä. Valkeakoskelaiset ovat olleet tällä kaudella nousijajoukkueen statuksesta huolimatta yllätysvalmiita ja varsinkin kotikentällään äärimmäisen vaikeita voitettavia. Jännittävä ja kauan odotettu paikallispeli vihelletään käyntiin Valkeakoskella lauantaina kello 15.