Sunnuntaina voi lähteä harjoittelemaan autosuunnistusta

Tulevana sunnuntaina on jälleen kaikilla mahdollisuus lähteä kokeilemaan yhtä autourheilumuotoa, kun Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijoiden autosuunnistuksen harrastajat järjestävät lajin harjoitusajon. Ajon lähtö ja maali sijaitsevat kahvio Sääksmäen Sillassa.

Osallistua voi aivan tavallisella perheautolla, koska reitti on tehty hyväkuntoisille teille ja piha-alueille. Autokuntaan kuuluu kuljettaja ja kartanlukija. Kartanlukijana voi toimia vaikka aivan juniori-ikäinenkin henkilö. Varusteina kartanlukijalla tarvitaan jonkinlainen kirjoitusalusta ja kuulakärkikynä. Tosin viivotinkaan ei ole pahitteeksi, koska kisassa käytetään eri mittakaavoissa olevia karttoja. Ilmoittautua voi perjantai-iltaan mennessä www.autosuunnistus.net/Kanta-Hämeen 9-sarja, tai heikki.stposti@pp.inet.fi. Ensikertalaisille annetaan tarvittaessa lyhyt koulutus lähtöpaikalla klo 12.30.

Aprilli-ST 37. kerran

Välittömästi harjoitusajajien lähdön jälkeen on vuorossa VaToSUA:n perinteinen, jo 37. kerran ajettava kansallinen Aprilli-ST suunnistusajo.

– Tämän kilpailun reitti on suunnistuksellisesti, tosin ei maastollisesti, todella haastava. Vähemmän kilpailleille C-luokan kaksikoille on tosin tarjolla helpommat kuviot ajettavaksi, keroo ratamestari Heikki Lehtonen.

Lehtonen harmittelee, että sunnuntai kilpailupäivänä ei tuottanut toivottua tulosta.

– Vain 27 ilmoittautunutta on varmasti Aprilli-ST:n historian alhaisin osallistujamäärä.

Ensimmäisiä M-luokan kilpailijoita odotetaan maaliin Silta-kahvioon parituntiselta reitiltä klo 16 jälkeen.

 

Arvo Etelä