Toijalan Pallon D12-pojille kultaa Hangon Itämeri-cupista

Itämeri-cup, 20-vuotisjuhlaturnaus Hangossa 2–4.8. oli Toijalan Pallo 49:n D12-poikien juhlaa. Suomen eteläisimpään kuntaan Hankoniemen kärkeen oli saapunut yhteensä 65 joukkuetta ikäluokissa 2001–2004. D12-ikäluokassa oli 15 joukkuetta, jotka oli jaettu kolmeen lohkoon.

Seitsemän peliä, seitsemän voittoa, kuulostaa helpolta, mutta jokainen peli vaati melkoiset ponnistukset, osa enemmän henkisellä ja osa fyysisellä puolella kokonaisuuden kuitenkin ratkaistessa.

Turnaus alkoi perjantaina tasaisella pelillä, jossa vastustajana oli GrlFK United. Peli päättyi 1–0 akaalaisten voittoon. Ensimmäinen peli näytti jo hyvin suuntaa, mitä turnauksessa olisi tulossa: tasaisia pelejä ja tiukkaa vääntöä koko kentän täydeltä. Perjantai jatkui ottelulla SalPa1:stä vastaan päättyen 3–2. TP -49 vei peliä, mutta sortui ajoittaiseen tehottomuuteen maalineduskamppailuissa, kun vastustaja taas vastaavasti käytti huomattavasti harvemmat maalintekopaikat hyvin edukseen.

Lauantaina aamupäivällä vastassa oli FC Kangasala, josta voitto irtosi luvuin 4–2. Tämä oli varsinaisesti turnauksen ainoa ottelu, jossa valmennuksen oli puututtava ihan tosissaan pelilliseen antiin, joka ei vastannut ollenkaan sitä tasoa, johon Toijalan Pallon joukkue on tänä vuonna tottunut. Kentällä ei ollut varsinaista hätää koko ottelun aikana, mutta ajatus oli kateissa ja lähdettiin pelaamaan vastustajanvauhtista peliä. Kaikki kunnia kuitenkin Kangasalalle, heidän toinen maalinsa oli hieno, se ei kuitenkaan siivittänyt heitä korkeammalle tässä pelissä.

Iltapäivällä vastassa olikin sitten Hangon oma joukkue FC HIK. Peli FC HIKiä vastaan jäi varmasti jokaisen mukana olleen mieleen. Pian pelin alussa maalivahdin huikea torjunta pilkulta sai koko joukkueen voittohurmoksen valtaan ja aivan käsin kosketeltava tunnelataus nosti pelin ihan omalle tasolleen.

Jokainen pelasi parastaan ja taisteli loppuun asti. Joukkue pelasi älykästä joukkuepeliä, joka tuotti tulosta. Joukkue ei lannistunut hyvin Hanko-henkisestä tuomaroinnistakaan, vaan jatkoi omaa puhdasta peliään voittoon asti. Peli päättyi lopulta Toijalan Pallo -49:n voittoon 3–0. Tämä oli varmasti yksi joukkueen parhaista peleistä tänä vuonna.

Sunnuntai alkoi turnauksen tiukimmalla pelillä vastassa FC Viikingit. FC Haka oli edellisenä iltana pöllyttänyt Viikinkien edustusjoukkuetta miesten ykkösessä numeroin 3–0, mutta aivan tähän eivät naapurikaupungin taistelijat pystyneet tällä kertaa. Peliaika päättyi tasapeliin 1–1, mutta rankkarit ratkaisivat pelin lopulta TP -49:n voitoksi (4–3), kiitos maalivahdin loistavan torjunnan ja vastustajan tolppapotkun. Mitali oli siis tulossa (jaettiin neljälle parhaalle), mutta minkä värinen?

Seuraava peli TPS Valkoista vastaan oli myös tiukka päättyen kuitenkin TP -49:n voittoon 1–0. Finaalipaikka oli lunastettu. Finaalissa oli tuttu vastustaja Ylöjärven Ilves. Erittäin hyvässä yhteishengessä pirkanmaalaiset kannustivat kilvan joukkueitaan ja lopulta Toijalan Pallon pojat taistelivat itselleen kultamitalit ja upean pokaalin tuloksella 2–1. Pirkanmaalle palasi näin useampikin väsynyt, mutta onnellinen poika mitali kaulassa. Ja ilmeisesti Helsinki–Hanko -akselilla jäi jotain hampaankoloon akaalaisia kohtaan, koska kotiin paluun jälkeen on tullut jo kolme turnauskutsua kyseiseltä seudulta. Ilmeisesti ovat revanssia vailla.

Poikia turnauksessa luotsasivat valmentaja Juri Virtanen, joukkueenjohtaja Marko Ahlman, huoltaja Mari Mäkinen sekä 15 hengen kannustava huoltoryhmä.

 

Marko  Ahlman

 

Toijalan Pallon D12-joukkue: edessä vas. Otto Kesonen, Antton Koski ja Taavi Fallström Keskellä vas. Santtu Hakanen, Rasmus Mäkinen, J-P Lana, Valtteri Ahlman, Viljo Valoma ja Juuso Virtanen Ylhäällä vas. Miko Niemistö, Tony Naskali ja Jere Lahtinen.
Toijalan Pallon D12-joukkue: edessä vas. Otto Kesonen, Antton Koski ja Taavi Fallström Keskellä vas. Santtu Hakanen, Rasmus Mäkinen, J-P Lana, Valtteri Ahlman, Viljo Valoma ja Juuso Virtanen Ylhäällä vas. Miko Niemistö, Tony Naskali ja Jere Lahtinen.