Avoin keskustelutilaisuus Akaan säästötyöryhmän ehdotuksista

Perussuomalaisten akaalainen valtuutettu Risto Kajanto isännöi huomenna tiistaina kaikille avointa keskustelutilaisuutta, jossa on määrä ruotia Akaan talouden tasapainottamistyöryhmän raporttia. Kylmäkoskella Milli´s cafessa kello 18 alkavaan tilaisuuteen on sähköpostitse kutsuttu kaikki akaalaiset päättäjät, mutta Kajanto korostaa, että tilaisuus on tarkoitettu kaikille akaalaisille.

– Tavoite on, että saisimme muidenkin kuin valtuutettujen äänen kuuluviin, joten toivotan tilaisuuteen tervetulleiksi kaikki paikkakuntalaiset, Risto Kajanto sanoo.

Ajatus keskustelutilaisuuden järjestämisestä syntyi Kajannon henkilökohtaisesta huolesta Kylmäkosken kirjaston, Aseman koulun ja ryhmäperhepäiväkodin, terveysaseman, kuntosalin sekä Kylmäkoski-talon ja nuorisotilojen kohtalosta.

– Säästöt painottuvat ainoastaan tänne. Kylmäkoskihan on tavallaan jo säästänyt, kun urheilukenttää ei kunnostettukaan, ja jos Kylmäkoski-taloa ei remontoida, niin säästetty raha taio esimerkiksi 100 000 euroa pitäisi minun mielestäni sijoittaa kolmannen sektorin toimintaan. Sillä saisimme perustettua tänne jonkin kattoyhdistyksen, joka toimisi yhdistysten ja kaupungin välisenä linkkinä, Kajanto ehdottaa ja korostaa, että idea on hänen, eikä perussuomalaisten.

Risto Kajanto toivoo tilaisuuden annin evästävän Akaan kaupunginhallitusta ja valtuustoa muistamaan päätöksissään myös ruohonjuuritason mielipiteet. Hän uskoo päättäjien pääsevän aikanaan asiassa puoluerajatkin ylittäviin kompromisseihin.

Kajannon mielestä Akaan ei kannattaisi päätöksissään lähteä valtakunnan politiikan linjoille.

– Kun koko sote-uudistus on edelleen sekaisin, pidän terveysaseman sulkemista lyhytnäköisenä päätöksenä.