Leijona Futsal jyräsi Futsal-Liigan mitalipeleihin

Jukka Saari, Dusan Milojevic ja Jussi Nyström loistivat lauantaina Jyväskylässä.

Futsal-Liigan välierät jatkuivat viikonloppuna, ja Leijona Futsal matkusti Jyväskylään tarkoituksenaan katkaista oma puolivälieräsarjansa Liikunnan Riemua vastaan.

Lauantain kolmannessa ottelussa isäntäjoukkue oli kuitenkin parempi lukemin 7–2 (1–0), ja ratkaisua haettiin uudelleen sunnuntaina. Silloin Leijona Futsal oli täyttä terästä ja nappasi historiallisen välieräpaikan selvin 2–5 (1–2) lukemin, eikä viidettä ottelua näin tarvittu. Akaalaiset etenivät välieriin voitoin 3–1.

Lauantain ottelu ei ollut suinkaan mitään Riemun näytöstä, vaikka loppulukemat niin saattavat vihjatakin. Leijona Futsal hallitsi avauspuoliaikaa selvästi, mutta maalinteko oli tuskaisen vaikeaa. Ja niinhän se palloilulajeissa aina menee, että jos et itse tee paikoistasi, kaveri kyllä tekee. Riemu teki avausjakson ainokaisen, ja toisen jakson alussa se onnistui nopeaan tahtiin kahdesti siirtyen jo 3-0 -johtoon.

Vierasjoukkue sai kirivaihteen päälle, mutta valitettavasti 3–2-tilannetta lähemmäksi tasoitusta ei enää päästy. Viimeisen viiden minuutin aikana Riemu sitten pääsi iskemään loppunumeroiksi turhankin tylyt 7–2 vierasjoukkueen hakiessa kavennusosumia yhä suuremmalla riskillä.

Sunnuntaina tehtiin historiaa

Neljäs puolivälieräottelu tahkottiin Jyväskylässä heti perään sunnuntaina. Kotiyleisö odotti pelistä paljon mutta sai vähän. Leijona Futsal hallitsi ottelua koko ajan, ja oli oikeastaan aivan kaikessa parempi. Välieräpaikka sinetöitiin yhdellä kauden parhaista vieraspeleistä.

Tälläkin kertaa avausjakso oli akaalaisten hallintaa, mutta lauantaista poiketen nyt hallinta saatiin näkymään myös tulostaululla. Miikka Hurme osui jo 11 sekunnin pelin jälkeen. Lopusta pitivätkin huolen tehopörssin kärkinimet.

Puolivälieräsarjan eittämättä paras pelaaja Dusan Milojevic laukoi hattutempun, ja runkosarjan maalikuningas Jussi Nyström osui kertaalleen. Leijona Futsal vyöryi väkisin 2–5-vierasvoittoon eikä kotijoukkue saanut toisella jaksolla oikeastaan edes mitään kiriä aikaiseksi. Ja silloin kun sai, niin Jukka Saari leijonien maalinsuulla venyi hienoihin torjuntoihin.

Seurahistorian ensimmäinen välieräpaikka on upea saavutus, mutta nälkä kasvaa syödessä. Joukkue on osoittanut kauden aikana, että mikä tahansa on mahdollista, ja miksei siis jopa finaalipaikka. Välierävastus on äärimmäisen kova – KaDy Jyväskylästä. Toisessa välieräparissa kohtaavat Sievi ja Someron Voima.

Välierät käynnistyvät kuitenkin vasta pienen tauon jälkeen, sillä välissä maajoukkue leireilee ja käy pelaamassa EM-karsinnat Romaniassa 8.–11. huhtikuuta.  Ensimmäinen välierä Leijona Futsal-KaDy pelataan Toijalan Monarilla lauantaina 15.4. klo 14.