Akaa-Volley on valmis sarjakauteen

Akaa-Volley, Jimmy Hernandez
Kokeneen Jimmy Hernandezin luotettava hihapeli on jälleen Akaa-Volleyn käytössä.

Miesten lentopallon ykkössarja on kokenut ison mullistuksen viime kaudesta. Syksyn lohkojako on mennyttä. Nyt pelataan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja ennen kevätpuolen pudotuspelejä.

Akaa-Volleyta sarjamuutos ei suuremmin huoleta.

– Meillä on kirjallinen sopimus jo 12 pelaajan kanssa. Lisäksi yksi kokeneimmista yleispelaajistamme, Joni Mikkonen on melko varmasti mukana rosterissa, paljasti joukkueenjohtaja Erkki Tuomi.

Nimilista on totutun vahva ja Akaa-Volley taistelee jälleen kerran ykkösen kärkisijoista. Passareina hääräävät Hasse Mattila, Ossi Heino ja Juuso Paananen. Yleispelaajien tonteille ovat tyrkyllä Jimmy Hernandez, Matti Ollikainen, Miikka Puranen ja Joni Mikkonen. Keskitorjujina nähdään Teemu Koivunen, Jukka-Pekka Tuikka ja Rami Rekomaa. Hakkurina jatkaa Dimitri Borichev mutta samalla pelipaikalla usein esiintynyt Arttu Löfgren ei ole vielä vahvistanut osallistumistaan tulevaan kauteen. Liberon hommissa puolustavat  Sakari Liehu ja Julius Siltanen. Yleispelaaja Jere Aalto ja libero/yleispelaaja Saku Sinkkonen käyvät vielä sopimusneuvotteluita.

Akaa-Volleylla on riittävästi pelaajia. Koko aloituskuusikko voidaan tarvittaessa vaihtaa vaikka jokaiseen otteluun. Se saattaakin tulla tarpeeseen. Luvassa on useita niin sanottuja tuplaviikonloppuja, jolloin pelataan sekä lauantaina että sunnuntaina.

Akaa-Volley, Teemu Koivunen
Lähes kaksimetrinen keskitorjuja Teemu Koivunen odottaa passeja korkealla verkon päällä.

Vauhtia sarjakauteen Rakveresta

Akaa-Volley
Yksi Akaa-Vollyeyn salaisista aseista on pallotykki, joka antaa lentopallolle tarvittaessa jopa 130 kilometrin tuntinopeuden. Ykkössarjasta ei sellaista hyppysyöttäjää löydy, joka saisi ensi talvena akaalaisten vastaanoton horjumaan.

Akaalaisten otteita aiemmin seuranneet löytävät nimilistasta kaksi mielenkiintoista paluumuuttajaa. Hernandez piti huilia koko viime kauden ajan ja Koivunen pelasi viime talven Rantaperkiön Iskun mestaruusjoukkueessa.

– Toissa keväänä loukkaantunut kyynärpääni vaati pitkän toipumisjakson. Annoin käden levätä enkä pelannut lainkaan sarjapelejä viime talvena. Nyt pelihalut ovat huipussaan ja odotan kauden alkua innolla, sanaili aina hymyilevä Hernandez.

Päävalmentaja Lauri Tihinen vakutti, että omia A-junnuja ajetaan tulevallakin kaudella sisään avauskokoonpanoon.

­– Mutta kun nousu mestaruusliigaan on tavoitteena, tarvitsemme kokeneiden pelureiden rutiinia riittävien sarjapisteiden varmistamiseksi, Tihinen totesi.

Akaa-Volley hakee vauhtia sarjakauteen jälleen Viron Rakverestä, jossa pelataan kova harjoitusturnaus tulevana viikonloppuna. Vastaan asettuvat Rakveren oman joukkueen lisäksi Tallinnan teknillinen yliopisto ja Viron mestaruusliigajoukkue  Bigbank Tartu.

Akaa-Volleyn kausi alkaa tuplaviikonlopulla Etelä-Pohjanmaalla. Lauantaina 1.10. joukkue kohtaa Kuortaneen ja sunnuntaina 2.10. Jymy-Kuutoset Seinäjoella. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Monarilla sunnuntaina 9.10. ja vieraaksi saapuu Vammalan Lentopallon kakkosjoukkue.