Kesäkonsertti Viialan kirkossa

Keskiviikkona 8.6. klo 18 on Viialan kirkossa konsertti, jossa esiintyvät sellonsoitonopettaja Hannele Savolainen ja diplomipianisti Maria Kahilakoski. Konsertissa kuullaan muun muassa Antonio Vivaldin Sellosonaatti nro 3,  Jean Sibeliuksen Andantino C-duuri ja Romanssi Des-duuri op. 24. Muita säveltäjänimiä ovat Franz Schubert, Felix Mendelssohn, Dmitri Sostakovits ja Pjotr Tsaikovski.

Hannele Savolainen on opiskellut sellonsoittoa sekä Tampereen että Kuopion konservatorioissa. Sellonsoitonopettajana hän on toiminut Valkeakosken musiikkiopistossa vuodesta 1988. Lisäksi hän on opettanut mm. Pirkanmaan musiikkiopistossa. Hänellä on ollut välillä määräaikainen soittajanpaikka Oulun kaupunginorkesterissa. Hän on mukana tällä hetkellä myös Tampereen kamariseuran orkesterin toiminnassa.

Maria Kahilakoski on diplomipianisti, joka on toiminut koko ikänsä pianonsoitonopettajana, viimeiset 32 vuotta Valkeakosken musiikkiopistossa, seitsemänä viimeisenä vuonna lisäksi apulaisrehtorina. Hän on esiintynyt erilaisissa säestystehtävissä, kamarimuusikkona, orkesterin solistina, omin soolokonsertein niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän osallistui aikanaan Maj Lind-pianokilpailuun. Häneltä on ilmestynyt 5 CD-levyä sisältäen sekä piano- että myös urkumusiikkia.

Hannele Savolainen ja Maria Kahilakoski ovat pitkäaikaisia työtovereita ja konsertoineet paljon yhdessä.

Konserttiin on vapaa pääsy.