Valpas nousi kärkipaikalle

Valppaan parhaana palkittu Satu Kallio hyökkää keskeltä Mia Lumpiolan passista.

Toijalan Valppaan lentopallonaiset ottivat hiukan nihkeällä pelillä voiton Vammalan Lentopallon joukkueesta. Voitto tiesi nousua kakkossarjan alemman jatkosarjan kärkipaikalle.

Valpas löi VaLePa:n 3–1 (25–14, 25–27, 25–22, 25–16). Ystävänpäivänä 14. helmikuuta Toijalan Monitoimihallilla pelattu ottelu ei ihan parasta Valpasta ollut.

Avauserä tuli kotijoukkueelle suhteellisen helposti kestäen vain 15 minuuttia. Toinen erä meni vieraille, osittain kotijoukkueen vaihtorumban vuoksi. Koska Valppaalla oli vaihtopelaajia, halusi valmentaja Simo Syrjänen heitäkin käyttää.

Systeemit menivät Hivenen hakemiseksi, vaikka olihan nollakerholaisen VaLePa:n hyvä yritys osasyy erätulokseen. Sitkeys palkittiin lähes 30 minuuttia kestäneen erän käännyttyä vieraille. Valppaan rutiinitaso on kuitenkin sastamalalaisia jonkin verran edellä. Ratkaiseva neljäs erä sen osoitti.

Valppaan venymiskykyä testataan toisella lailla 20. helmikuuta. Vain eräpisteiden vuoksi Valppaan takana sarjassa oleva Valkeakosken Isku-Veikot kohdataan Apialla.

Otteluvoitot tämän kauden sarjapeleissä ovat Isku-Veikoille 2­–1. Peli Apian liikuntahallissa alkaa kello 18.