Sonja Liukselle kaksi sulkapallon luokkavoittoa Tähtikisoissa

Toijalan Valppaan Sonja Lius avasi uuden vuoden vakuuttavasti ottamalla kaksi luokkavoittoa Mansen Sulan sulkapallon Tähtikisoissa Ylöjärvellä. Voitot tulivat naisten A-­luokan nelinpelissä Porin Pyrinnön Juulia Holman kanssa sekä miesten B-­luokan nelinpelissä Tampereen Ssetin Jussi Moision parina.

Kisat olivat kokonaisuudessaan menestys Valppaan sulkapalloilijoille. Luokkavoittoja heltisi viisi kappaletta ja yksi kakkossija. Antti Rehtola otti voiton A-­luokan sekanelinpelissä parinaan Tampereen Ssetin Sari Mikkonen. B-­luokan sekanelinpelivoiton toivat kotiin Marko Lehmusvirta ja Heli Sandelin. C­-luokassa Heli Sandelin ja Outi Penninkangas olivat naisten nelinpelin ykkösiä ja sekanelinpelissä Penninkangas ja Mikko Vuorinen toisia.

Sonja Lius ja Juulia Holma pudottivat naisten A-­luokan nelinpelissä semifinaalin ykkössijoitetut Lohjan Terhi Luolan ja Helsingin Soile Savolaisen vakuuttavan esityksen jälkeen 21-­13, 21­11.Finaalissa tulivat vastaan Halsuan Marjaana Sorokin ja Loimaan Tiia Tiainen. Ottelu oli vähän tasaisempi, mutta voitto tuli kuitenkin selvin numeroin 21­-17, 21-­15.

Saman luokan sekanelinpelissä Antti Rehtola ja Sari Mikkonen saivat semifinaalissa vastaansa Helsingin Mika Lyyjysen ja Tiia Tiaisen. Ottelusta heltisi voitto 21­-17, 21-­16. Kaavion toiselta puolelta tulivat finaaliin vastaan Sonja Lius ja Jussi Moisio. He pudottivat semifinaalin ykkössijoitetut helsinkiläiset Petri Vänttisen ja Soile Savolaisen kolmieräisessä ottelussa 16-­21, 21-­10, 21-­13. Myös finaalista tuli kolmieräinen. Erät 17­-21, 21-­16, 21-­13 Rehtolalle ja Mikkoselle.

Sonja Lius osoitti kovan pelivireensä voittamalla myös miesten B­-luokan Jussi Moision kanssa. Vantaan Pekka Kellokoski ja Jyväskylän Petri Martikainen joutuivat antautumaan semifinaalissa kolmieräisessä ottelussa numeroin 16­-21, 21-­18, 21-­15. Finaalissa tulivat vastaan Raision Jari Paavola ja Reijo Rantanen. Myös siitä tuli kolmieräinen. Ensimmäinen erä meni Raisioon 21-­14, mutta seuraavissa erissä tahti kääntyi ja voittoerien pisteet 21-­16, 21-­15.

Saman luokan sekanelinpeliä hallitsivat Marko Lehmusvirta ja Heli Sandelin. Selvät 2-­0-voitot semifinaaliin asti, jossa kaatui Helsingin Petter Kroneld ja Savonlinnan Sirpa Korpi 21-­18, 21­11. Finaalissa asteli verkon toiselle puolelle Mäntsälän Toni Ala­-Lipasti ja Turun Varpu Vahtera. Ensimmäinen erä meni vielä vähän katsellessa vieraille 16-­21. Mutta sitten tahti muuttui ja seuraavat erät tulivat kotiin 21-­15, 21-­16.

Naisten C-­luokan nelinpelin luokkavoiton toivat kotiin Heli Sandelin ja Outi Penninkangas. Toiseksi tullut pääkaupunkiseudun Anni Savolainen ja Turun Sulan Anu Schwegler joutuivat poistumaan kentältä 14-­21, 17-­21 hävinneinä. Sekanelinpelissä Outi Penninkangas oli myös finaalissa Mikko Vuorisen kanssa. Siinä tuli kuitenkin takkiin pohjalaisparille Harri Lokkola/Jutta Risikko erin 2-­1, 19-­21, 21-­13, 21-­19.