Tästä tulee hyvä vuosi

Vuosi 2016 on monella tapaa parempi kuin edeltäjänsä. Unohtamatta talouden synkkien lukujen todellisuutta, on todellisuudessa hyvin paljon sellaistakin, joihin voimme asennoitumisellamme vaikuttaa. Esimerkiksi vaikka työttömyysluvut ovat tällä hetkellä poikkeuksellisen korkeat, suurin osa työikäisistä suomalaisista on töissä.

Akaassa mietitään kahden kerrostalon rakentamista, Leskirouvan talo peruskorjataan, Säästöpankki muuttaa ja kehitysvammaisten asuntola valmistuu. Omakotitaloja rakennetaan. Myös Akaan kaupunki selvittää, rakennetaanko Toijalan terveysaseman paikalle hyvinvointikeskus. Nämä ovat pieniä ja vähäpätöisiäkin asioita joillekin, mutta hyvin suuria myönteisiä asioita kaupungin kehityksen kannalta.

Kaupungissa elää ja voi hyvin tuhansia perheitä. Molemmat vanhemmat käyvät töissä, johon lähdetään itse rakennetusta hyvin mieluisista kodeista. Lapset lähtevät joko päivähoitoon tai kouluun, jotka säästötoimista huolimatta avaavat ovensa joka ikinen arkiaamu. Joskus takavuosina mietittiin, mistä kaupungin läsnäolon huomaa ensimmäiseksi. – Katuvaloista.

Paikallislehti Akaan Seutu viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan. Meillä on menossa ja tulossa hyvin monta mielenkiintoista asiaa, jotka vaikuttavat myönteisesti lukijoidemme arkeen. Esimerkiksi Yhdistykset toimivat -palsta muuttuu pikku hiljaa MeNyt-maailmaksi. Tämä muutos tuo Akaan erittäin virkeän yhdistyselämän uudella tavalla esille niin paikallislehdessä kuin verkossakin. Käymme läpi kaikki Akaassa toimivat yhdistykset, koska haluamme teidät mukaan akaalaisten arkeen.

Akaan Seutu on aina Akaan ja akaalaisten puolella. Olemme ainoa paikkakunnalla toimiva paikallislehti. Kun Toijalan Sanomia vuonna 1916 perustettiin, uskoivat lehdentekijät voimakkaasti paikkakunnan kehitykseen, jossa olennaisena toimijana on myös oma lehti. Aivan samaa tehtävää toteutamme tänäkin päivänä. Oma paikallislehti on paikkakunnan itsellisyyden mitta.

Useita jääratoja on jäädytetty ympäri Akaata. On aika ottaa pakkasesta kaikki hyöty irti. Vielä kun lunta sataisi vähäsen, Jalannin hiihtostadion ja useat muut latuosuudet voitaisiin avata. Nahkialanvuoren ulkoilualueelle on rakennettu hiihtolatu lapsille, mikä kertoo vapaaehtoisten halusta toimia oman kotikaupunkinsa puolesta.

Tästä todellakin tulee hyvä vuosi!