Valtille kaksi pronssia pm-maastoista

Valtin 10-vuotiaat pojat Joona Lehtinen (550), Tapio Suojanen (555), Mikael Viitanen (557)ja Eetu Koskinen (547) rynnistämässä kilometrin maastotaipaleelle.

Hämeen piirin 9–15-vuotiaat kilpailivat maastojuoksun mestaruuksista helatorstaina Nokialla. Juoksuharrastus elää ja voi hyvin, sillä peräti yli 450 nuorta urheilijaa oli ilmoittautunut kisoihin.

Viialan Valtin urheilijat ovat kevään aikana juosseet Toijalan Vauhdin ja Valkeakosken Hakan kanssa yhteistä maastocupia. Pm-maastoihin oli hyvä lähteä testaamaan talven ja kevään aikana hankittua kuntoa. Valtin 14 urheilijan joukosta parhaiten menestyivät 10-vuotiaat pojat ja 14-vuotiaat tytöt. Molemmat saivat joukkuepronssia.

Kymppivuotiaissa Valtilla oli juoksemassa neljä hyvin tasaveroista poikaa. Mikael Viitanen tuli kilometrin lenkiltä maaliin seitsemäntenä, Joona Lehtinen oli 11., Eetu Koskinen 12. ja Tapio Suojanen 15. Henkilökohtaisen kilpailun perusteella seuran kolmen parhaiten sijoittuneen sijaluvut lasketaan yhteen ja he muodostavat joukkueen.

14-vuotiaat tytöt kiersivät kilometrin lenkin kahteen kertaan. Tasaisen hyvät sijoitukset takasivat joukkuemitalin Valtin tytöille: Kiira Vilenius oli 11., Pinja Lehtinen 12. ja Matilda Koponen 16. Mitali tytöille tuli tiukan kamppailun jälkeen. KU-68 oli samoilla sijapisteillä, mutta joukkueen kolmannen urheilijan parempi sijaluku toi mitalin Valtille.

Kymmenen parhaan joukkoon Mikael Viitasen lisäksi juoksivat T13-sarjassa Kerttu Niinimäki (6.) ja P13-sarjassa Juho Veikkolainen (9.)

Nyt maastoista on siirrytty jo urheilukentälle. Valtin kesäurheilukoulu pyörii tiistaisin ja torstaisin. Lisätietoja toiminnasta löytyy Viialan Valtin nettisivuilta.

Teksti ja kuva: Aija Mansikka