Mikkelin Passarit antoi Akaa-Volleylle oppitunnin

Lauantaina 29.11. pelattiin lentopallon ykkössarjan alkulohkojen ratkaisukamppailuja. Kolmen kärkeen eli ylempään jatkosarjaan pyrkivät myös Toijalan Monarilla kohdanneet Akaa-Volley ja vierailija Mikkelin Passarit. Akaa-Volley jatkoi vaatimattomia peliesityksiä, ja tuloksena oli selvä tappio 1–3 (25–19, 11–25, 18–25, 17–25).

Tätä miestä Akaan verkkopeli kaipaa. Sairastuvalla oleva Adjete Agnithey seurasi peliä huolestuneena joukkueenjohtajan paikalta.
Tätä miestä Akaan verkkopeli kaipaa. Sairastuvalla oleva Adjete Agnithey seurasi peliä huolestuneena joukkueenjohtajan paikalta. Kuva Harri Mattila

Akaa-Volleyn miehistö oli kaventunut kotipeliin entisestään, kun sairastuvalla olevan Adjete Agnitheyn lisäksi tästä ottelusta puuttui myös Jimmy Hernandez. Hernandezin puuttuminen näkyi kotijoukkueen pelissä sekä puolustus- että hyökkäyspelaamisessa.

Ensimmäisen melko hyvin sujuneen erän jälkeen kotijoukkue suorastaan sukelsi eikä saanut hermostuneisuudeltaan pelijuonesta kiinni koko loppu iltana. Passarit sen sijaan pyöritti peliään vähillä virheillä varsin mallikkaasti. Mikkeliläiset rullasivat palloa tasaisesti verkon yli, ja kun tosipaikka tuli, hyökkäsi se kovaa Akaalaisten harvan torjunnan läpi.

Akaa-Volley tippui lohkonsa neljänneksi, ja sillä on enää todella ohut mahdollisuus ylempään jatkosarjaan. Ylemmän jatkosarjan portit aukeavat akaalaisille, mikäli joukkue voittaa täydellä pistepotilla sekä tulevana viikonloppuna Vantaan Lentopallon vieraissa että Tampereen Kisatoverit 14.12. kotisalissa.

Tämän lisäksi tarvitaan jo muiden joukkueiden apuja. Mikkeli kohtaa vielä lohkokärjen Loimaan Jankon, ja mikäli Jankko tuosta pelistä ottaa täyden pistepotin, nousevat akaalaisten mahdollisuudet ylempään jatkosarjaan huomattavasti.  Oma pelivarmuus ja ennen kaikkea tahto voittaa on kuitenkin Akaan miehistön puseroihin löydyttävä, ennen kuin ylemmästä jatkosarjasta kannattaa edes haaveilla.

– Luotan sataprosenttisesti siihen, että saamme joukkueena itseämme niskasta kiinni ja taistelemme tarvittavat pisteet. Parin viikon päästä nähdään sitten, kuka on ansainnut paikkansa ylemmässä jatkosarjassa ja kuka ei. Loukkaantumisilla on aivan turha jossitella näissä tarinoissa. On pärjättävä niillä miehillä, ketä rivissä on, pyöritteli tappiosta harmistunut Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen ja jatkoi.

– Kuten nähty on, sarja on tasainen ja pelit menevät ristiin. Me veimme pari viikkoa sitten Jankkoa, heti perään Lempäälän Kisa vei meitä ja tänään Jankko vei Kisaa 3-0. sarjatilannetta Passarit-tappion jälkeen.

Sarjataulukkoon pääsee linkistä

http://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2014a&sarja=M1&lohko=2