Suolaa ja valoa Majataloillassa Viialan kirkolla

Ensi sunnuntaina 20.10. vietetään Viialan kirkolla jälleen entisten nuorten Majataloiltaa.

Severi Laakso on tamperelainen toisen polven gospelmuusikko. Kuva: Markus Perko
Ensi sunnuntaina 20.10. vietetään Viialan kirkolla jälleen entisten nuorten Majataloiltaa, uskonpuhdistuksen vuosipäivänä. Majataloillan teema on: Hyvää suolaa ja lämmintä valoa. Musiikkivieraaksi saapuu tamperelainen toisen polven gospelmuusikko Severi Laakso pianisti Jussi Pyysalon kanssa. Laakso julkaisi helmikuussa esikoisalbuminsa Suureen Maailmaan. Laakson musiikissa yhdistyvät monipuolinen sävelmaailma sekä arjen ja ikuisuuden pohdinta. Laakson ja Pyysalon musiikki on pääasiassa Laakson käsialaa, mutta heiltä kuullaan myös tuttuja hengellisiä lauluja.
Timo Nisula on illan puhujavieras. Kuva: Martti Pyykönen

Puhujavieraaksi saapuu turkulainen Sleyn pastori Timo Nisula. Koronasulkujen aikaan Turun Lutherin kirkon striimauksia opittiin katsomaan ympäri Suomen juuri Nisulan ihmistä lähellä olevien ja kristillisesti syvältä oivaltavien saarnojen takia. Viialan kirkolla Nisula syventyy pohtimaan ajankohtaisesti mitä tarkoittaa Jeesuksen kehotus toimia suolana ja valona tämän maailman keskellä.

Illassa lauletaan yhteislauluja, joita säestää houseband. Lastenhoito on järjestetty, samoin pyhäkoulu.  Tarjolla on myös kahvia ja suolapalaa ja Majataloon on edelleen ilmainen pääsy.

Juha Heinonen