Ylppö-päivä kutsuu lapsiperheitä liikkumaan

Ylppö-päivässä Akaan liikunnallisia harrastusmahdollisuuksia esittelevät esimerkeinkin useat akaalaiset seurat ja yhdistykset.

Arkkiatri Arvo Ylpön aikaansaannoksiin kuului muun muassa lastensairaala Lastenlinna Helsingissä. Ylppö toimi Lastenlinnan ylilääkärinä.
Oletko tavannut alpakoita tai taikaponeja? Entä kiinnostaako kierros kahvikuppikarusellissa? Nämä ja paljon muuta ovat mukana Ylppö-päivässä lauantaina 26. lokakuuta Arvo Ylpön koululla alkaen kello 10. Päivän aikana selviää sekin, kuka todella oli ja mitä teki koulunkin nimeen liitetty Arvo Ylppö.

Päivän teemana on: lapset liikkumaan. Millainen on hyvä potku jalkapallolla tai miten kompassilla löytää rastin metsästä? Akaan liikunnallisia harrastusmahdollisuuksia esittelevät esimerkeinkin Toijalan Pallo 49, Toijalan Vauhti, Viialan Peliveikot, Toijalan Lentis, Viialan Viri, Tarpian Suunta, Akaan nuorisotoimi, 4H yhdistys, SPR, Toijalan Eräveikot ja Viialan Metsänkävijät.

Vanhempiakaan ei Ylppö-päivässä unohdeta. Tietoiskuja on luvassa. Koulun liikuntasalissa kertoo Suomen Sydänliiton asiantuntija Marjaana Kauranen ”Meidän perheen rutiineista” kello 10.30. Akaan hankekoordinaattori Josefiina Palvalin kertoo kello 11.30 ”Liikunnan merkityksestä lapsille ja nuorille”. Leikkimielinen tietokilpailukin on ohjelmassa.

Ylppö-päivä on osallistujille ilmainen. Tarjolla on myös kahvia, mehua ja munkkeja. Päivän järjestää Akaan Rotaryklubi ry yhteistyökumppaniensa kanssa. Ensimmäinen Ylppö-päivä järjestettiin Toijalassa arkkiatri Arvo Ylpön syntymäpäivänä 27. lokakuuta 1996.  Akaassa syntynyt Arvo Ylppö (1887–1992) oli kansainvälisesti tunnettu lastenlääkäri ja suomalaisen neuvolatoiminnan isä.