Romina Bianco lupaa laulaa kaiken sydämestään ja sielustaan

Romina Bianco ja Tamgo del norte konsertoivat Toijalan Sampolassa sunnuntaina 29.6. kello 14. Kuva Tiina Pinola.
Romina Bianco ja Tango del norte konsertoivat Toijalan Sampolassa sunnuntaina 29.6. kello 14. Kuva Tiina Pinola.

Argentiinalainen tangolaulaja Romina Bianco ja Tango del norte -yhtye konsertoivat Toijalan Sampolassa sunnuntaina 29.6. kello 14. Tangon taitajat esiintyvät Akaassa osana tämän kesän Suomen-kiertuettaan.

Tango del norte on kolmen ammattimuusikon yhtye, joka on erikoistunut Rio de la Platan kulttuurialueen musiikkiin, argentiinalaiseen tangoon, milongaan ja valssiin.  Vuonna 2011 perustetun yhtyeen repertuaari ulottuu ”tangon kulta-ajalta” aina Astor Piazzollaan ja uudempiin tangosäveltäjiin asti.

Romina Biancoon Tango del norten muusikot Heikki Hämäläinen (sello), Sami Pirttilahti (bandoneon) ja Ville Westergård (piano) tutustuivat Maailmantango-festivaaleilla syksyllä 2011. Yhteistyö polkaistiin kunnolla käyntiin viime kesän Espanjan Katalonian kiertueella. Eilen Paimiossa käynnistynyt Suomen-kiertue kattaa kaikkiaan 14 konserttia.

Romina Bianco on kansainvälisesti arvostettu argentiinalainen tangolaulaja ja laulun opettaja. Hän on opiskellut laulua suurimpien mestareiden opissa Buenos Airesissa ja konsertoinut useiden tango-orkestereiden kanssa ympäri Eurooppaa ja Argentiinaa. Hän on myös levyttänyt yhdessä muun muassa bandoneonlegenda Nestor Marconin kanssa. Konsertoidessaan Romina lupaa antaa yleisölleen aina kaiken sydämestään ja sielustaan.

Tango del norte on puolestaan ollut kysytty esiintyjä niin milongatansseissa kuin konserteissakin. Myös tangon suurimmat tapahtumajärjestäjät Suomessa luottavat yhtyeen taitureihin, ja he ovatkin jo ehtineet valloittaa yleisön sydämiä eri kokoonpanoissa muun muassa Seinäjoen Tangomarkkinoilla, Tampereen Maailmantango-festivaalilla, Tangon Juhlaviikolla Oulussa ja Cumbre Mundial del Tango-festivaalilla Seinäjoella.

 

Kuva:Tiina Pinola.
Kuva: Tiina Pinola.