Koko perheen laturetkipäivä sunnuntaina – Kahvila palvelee Vauhdin majalla

Toijalan ja Sotkian välisellä ladulla järjestetään ensi sunnuntaina 18.2. laturetki. Laturetkipäivän tukikohtana toimii Toijalan Vauhdin maja Sotkian kylällä.

Majalla on avoinna perinteinen latukahvila kello 10–16. Myynnissä on kahvia, kaakaota, teetä, pullaa, vohveleita ja grillimakkaraa. Makkarat voi paistaa itse nuotiolla ja nauttia samalla erähenkisestä talvipäivästä. Maksuvälineeksi suositellaan käteistä. Pankkikortillakin voi maksaa, jos nettiyhteydet toimivat. Kaikille osallistujille on tarjolla ilmainen mehu.

Ladulle pääsee Toijalasta kätevimmin Savolan kentän kohdalta. Auton saa parkkiin kentän pysäköintialueelle, mistä on vain sadan metrin matka ladulle. Tältä kohdalta on viisi kilometriä latukahvilalle. Toki muualtakin pääsee reitille, kuten Heinäkankaantien – Lastumäen pelloilla kiertäviltä laduilta.

Pienimmille hiihtäjille ladut latukahvilan lähistöllä

Pienimpien hiihtäjien kanssa kannattaa tulla autolla suoraan Sotkialle ja hiihtää siellä majan lähistöllä, molemmin puolin junarataa olevia peltolatuja. Niin sanotulla Perkiön lenkillä on mittaa 5 kilometriä, ja majan puolella rataa olevalla pellolla on latuja parin kilometrin verran. Pienempiä hiihtäjiä varten tehdään myös lyhempää lenkkiä. Autot voi jättää ennen majaa sijaitsevan valimon edustalle.

Lisäksi laturetkipäivänä pääsee hiihtämään yhdyslatua Sotkian kylän ja Sontulan koulun välillä, ja Sontulan koulun ympäristössä on vielä omat latunsa.

Latukahvilan löytää, kun Toijalan suunnasta tultaessa kääntyy heti Turun radan jälkeen vasemmalle Valimontielle. Risteyksessä on tienviitat, joissa lukee Valimontien ja Vauhdin maja. Sotkiantieltä majalle on noin kilometri.

Latuvaihtoehdoista voi koota itselleen sopivan mittaisen laturetken. Hiihtämällä kaikki edellä mainitut vaihtoehdot saat kokoon jo noin 25 kilometrin mittaisen laturetken.

Lisätietoja laturetkipäivästä löytyy Toijalan Vauhdin nettisivuilta: https://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/hiihto/

Laturetkipäivän järjestävät yhteistyössä Toijalan Vauhti, Sotkian ja Kurisjärven kylillä toimiva Vauhdin urheilujaosto Pulssi sekä Someron Säästöpankki.