Poliittinen lakko pysäyttää junaliikenteen perjantaina 2. helmikuuta yöjunia lukuun ottamatta – Teollisuusliiton lakkolistalla myös Akaassa toimivia yrityksiä

Lakon toteutuessa kaikki kauko- ja lähijunavuorot perutaan. Kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Kuva: Seppo Kummala

VR-Yhtymä tiedottaa, että poliittinen lakko pysäyttää junaliikenteen perjantaina 2. helmikuuta yöjunia lukuun ottamatta. Lakon toteutuessa kaikki kauko- ja lähijunavuorot perutaan. Kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin lakon ajalle ostetuista junalipuista.

Suunnitteilla oleva lakko alkaa perjantaina 2. helmikuuta kello 00.01 ja jatkuu saman päivän iltaan kello 23.59 saakka. Kaikki yöjunat kulkevat lakosta huolimatta normaalisti.

Mielenilmauksesta huolimatta torstaina 1. helmikuuta ja lauantaina 3. helmikuuta liikennöidään normaalisti aikataulujen mukaisesti. Yksittäiset muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. Poikkeusten osalta paras tieto löytyy vr.fi:n junaliikenne nyt -sivuilta.

Lipun voi muuttaa toiseen ajankohtaan tai VR korvaa automaattisesti lakon ajalle ostetut liput

Asiakkaat voivat muuttaa kaukoliikenteen kertalipun toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua saman tien tästä päivästä 26. tammikuuta lähtien perjantaiaamuun 2. helmikuuta kello 9 saakka. Muutoksen voi tehdä itse VR Matkalla -sovelluksessa, kirjautuneena vr.fi:ssä tai asiakaspalvelun kautta soittamalla 0100 3232.

VR palauttaa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen sekä sarjalippujen voimassaoloaikaa lakkopäivän verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.

Myös teollisuudessa ja kaupan alalla lakkoillaan

Teollisuusliitto antoi 18. tammikuuta ilmoituksen lakosta 716 toimipaikalla. Lakon piirissä ovat kaikki torstain 1. helmikuuta kello 00.00 ja perjantain 2. helmikuuta kello 23.59 välisenä aikana alkavat vuorolistan mukaiset työvuorot. Tekstiilihuoltoalalla toimiva Lindström Oy:n Akaan toimipiste osallistuu lakkoon. Myös SSAB Europe Oy:n Toijalan tehdas Akaassa osallistuu lakkoon.

Pamin lakko järjestetään 1. helmikuuta. Kaupan alalla se koskee S-ryhmän myymälöitä ja liikenneasemia kokonaisuudessaan, K-Supermarketteja ja K-marketteja, Lidl-myymälöitä ja Tokmannin myymälöitä.

Posti on lakossa 1.–2. helmikuuta.

Pron lakot toteutuvat 1.–2. helmikuuta. Ne koskevat muun muassa harja- ja sivellinalan toimihenkilöitä.