Tutut Kela-taksin palveluntuottajat jatkavat vuosina 2024–2025 – Akaalainen voi valita kahdesta palveluntarjoajasta

Pirkanmaalla Kela-taksin palveluntuottajina toimivat Taksi Helsinki Oy ja Tampereen Aluetaksi Oy. Arkistokuva.

Kelan korvaamista taksimatkoista vastaavat palveluntuottajat jatkavat taksipalvelua ainakin seuraavat kaksi vuotta, Kela tiedottaa.

Vuoden 2024 alusta alkaen Kela-taksia saa ajaa ainoastaan sellainen kuljettaja, joka on saanut koulutuksen erityisryhmien kohtaamiseen. Jatkossa palveluntuottajat välittävät Kelan korvaamia taksimatkoja vain niille kuljettajille, jotka ovat suorittaneet Kelan edellyttämän koulutuksen.

Koulutuksen tavoitteena on turvata laadukkaat taksikuljetukset sekä lisätä kuljettajien ymmärrystä erityistä apua tarvitsevien asiakasryhmien palvelusta.

Asiakas voi saa korvauksen taksimatkasta, kun tilaa sen alueellisesta tilausnumerosta terveydentilansa tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi. Jos asiakas joutuu käyttämään taksia terveydentilansa vuoksi, hän tarvitsee siitä terveydenhuollon antaman todistuksen.

Jos akaalaisella asiakkaalla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, tilataan taksi Pirkanmaan tilausvälityskeskusten tilausnumeroista.

– Akaan alueella Kela-taksipalveluja tuottaa Taksi Helsinki Oy ja Tampereen Aluetaksi Oy, Kelan viestintäyksiköstä kerrotaan Akaan Seudulle.

Asiakas voi itse valita, kummasta tilausvälityskeskuksesta tilaa taksin. Taksi Helsingin tilausvälityskeskuksen puhelinnumero on 0800 414 606. Tampereen Aluetaksin tilausvälityskeskuksen puhelinnumero on 0800 415 710. Taksi tulee tilata asiakkaan oman maakunnan tilausvälityskeskuksen numerosta edeltävänä päivänä viimeistään kello 14.