Katso kuvat: Petite Ballerinan joulunäytöksessä yleisökin kutsuttiin tonttudiscoon – Glögi ja tortut toivat talvitunnelmaa

Alkeisbaletin esitys ”Joulukoirat”. Koreografina on toiminut Alina Sirén. Kuva Alma Hokkanen.

Tanssikoulu Petite Ballerina piti jokavuotisen joulunäytöksensä Toijalan Monitoimihallilla tiistaina 12. joulukuuta. Näytös kesti noin kaksi tuntia, ja illan aikana nähtiin yhteensä 24 tanssiesitystä.

Väliaika oli korvattu luovalla ratkaisulla. Tanssinumeroiden välissä pidettiin tonttudisco, johon myös yleisö sai osallistua. Tonttudiscon aikana yleisön oli mahdollista ostaa kisaryhmäläisten vanhempien pitämästä kahvilasta pientä jouluista naposteltavaa, glögiä ja torttuja. Kahvilan tuotot menivät kisaryhmien toimintaan.

Kisaryhmä Minttujen tanssi ”What doesn’t kill you…”. Kuva Alma Hokkanen.

Joulunäytöksessä nähtiin esityksiä useasta eri tanssilajeista. Oppilaat esittivät näytöksessä baletti-, street/hiphop-, showjazz- ja nykytanssinumeroita. Esiintyjäkaartiin kuului paljon eri-ikäisiä tanssijoita. Toijalan monitoimihallin salissa nähtiin lasten ja nuorten esitysten lisäksi myös aikuisten showjazz-ryhmän tyylikäs tanssiesitys ”Winter Wonderland”. Esityksen koreografian oli tehnyt tanssinopettaja Olga Lepistö.

Näytöksen esitysten taustalla ei ollut yhtä tiettyä tarinaa, kuten monina aikaisempina vuosina. Sen sijaan yksittäiset tanssit oli suunniteltu teemoiltaan jouluisiksi ja talvisiksi. Poikkeuksena joulu- ja talviteemaan olivat kisaryhmien omat esitykset sekä oppilaiden soolot ja duot.

Ilta alkoi Petite Ballerinan kisaryhmä Minttujen tanssiesityksellä ”What doesn’t kill you…”, jonka koreografian oli tehnyt kisaryhmien ohjaaja Nina Lassinen yhdessä ryhmän kanssa. Minttujen lisäksi joulunäytökseen osallistu kolme muuta kisaryhmää Melissat, Hiput ja Sirut.

Perustason showjazz-ryhmän esitys ”Joulupukin töissä”. Tanssijoilla oli yllä jouluiset vaatteet ja tonttulakit. Kuva Alma Hokkanen.

Kisaryhmien syksy on ollut menestyksekäs

Petite Ballerinan toiminnanjohtaja Helka Murola kertoi joulunäytöksen välijuonnossa kisaryhmien syksyn kuulumisia. Murolan mukaan syys- ja lokakuu kuluivat tanssijoilla kisaryhmien uusien koreografioiden opettelemiseen. Syksyn ensimmäisissä kisoissa käytiin marraskuussa.

Tampereella pidetystä ”It’s all in jazz” -kisasta kisaryhmä Melissat sai kunniakirjan tanssilleen ja Aliisa Turton ja Emma-Sofia Revonnan esittämä duotanssi ”Mitä saisi olla” voitti 14–16-vuotiaiden sarjassa ensimmäisen sijan.

Krisztina Fliszárin vanhempi tytär esiintyi joulunäytöksessä. Kuva Alma Hokkanen.

Esiintyjiä perheitä yleisössä

Yleisössä esitystä oli katsomassa unkarilainen Krisztina Fliszár. Fliszárin vanhempi tytär esiintyi balettiesityksessä ja nuorempi tytär oli Fliszárin kanssa katsomossa. Petite Ballerinan joulunäytöstä Fliszár piti hauskana ja onnistuneena. Fliszár kertoi, kuinka hänen tyttärensä on todella ihastunut tanssimiseen. Fliszárilla itsellään on myös tanssihistoriaa muun muassa unkarilaisten kansantanssien parissa.

Tamperelaiset Raili ja Pekka Nieminen olivat katsomassa lapsenlapsensa esitystä. He pitivät joulunäytöstä hienona ja mielenkiintoisena. Erityisesti huomio kiinnittyi tansseihin, joissa tyttärentytär oli mukana.

Liinu Kommion ja Sandra Mäntysen duotanssi ”Kaverikuva”. Tanssin koreografian on tehnyt kisaryhmien ohjaaja Nina Lassinen. Kuva Alma Hokkanen.

Joulunäytös päättyi kukitukseen

Viimeinen ohjelmanumero joulunäytöksessä oli lopputanssi, johon osallistuivat lähes kaikki tanssikoulun oppilaat. Lopputanssin jälkeen Petite Ballerinan opettajia kiitettiin ja heidät kukitettiin.

Kisaryhmä Melissojen esitys ”Number one fans”. Kuva Alma Hokkanen
Baletin jatko -ryhmän kaunis tanssinumero ”Ballet challenges”. Kuva Alma Hokkanen.
Liinu Anttonen teki itse koreografian soolonsa ”Viimeinen valssi”. Kuva Alma Hokkanen.
Aikuisten showjazz-ryhmä esitti tanssin ”Winter Wonderland”. Tanssin koreografina toimi Olga Lepistö. Kuva Alma Hokkanen.
Joulunäytöksen lopussa opettajat kukitettiin. Olga Lepistön kukan oli vastaanottamassa hänen isänsä. Kuvassa vasemmalla on Petite Ballerinan toiminnanjohtaja Helka Murola. Kuva Alma Hokkanen.
Lopputanssiin osallistui suurin osa Petite Ballerinan oppilaista. Koreografian lopputanssiin oli tehnyt Nina Lassinen. Kuva Alma Hokkanen.

Alma Hokkanen