Akaa Futsalin voittoputki jatkui Somerolla torstai-iltana

Juhana Jyrkiäinen iski ottelun avausmaalin. Kuva: Kirsi Nummela

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin torstai-iltana yksi ottelu, kun Akaa Futsal matkusti Someron Voiman vieraaksi. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen, mutta vieraiden tehokkaampi viimeistely käänsi lopulta pelin Akaan hyväksi.

Vierasvoitto lukemin 1–5 (0–2) toi leijonapaidoille jo kauden seitsemännen voiton yhtä monesta ottelusta.

Akaan maajoukkuemaalivahti Kasper Kangas loisti Somerolla. Kuva: Kirsi Nummela

Jyrkiäinen aloitti maalinteon

Aivan avausjakson alussa SoVolla oli muutama herkullinen maalitilanne, mutta sen jälkeen ote kääntyi vähitellen Akaa Futsalille. Se pystyi pitämään enemmän palloa ja ennen kaikkea itse rakentamaan maalipaikkoja hiukan kotijoukkuetta enemmän.

Avausjakson maalit syntyivät ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Ensin Justus Kunnas syötti Juhana Jyrkiäisen maalintekoon, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Pedroa rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Brasilialainen viimeisteli varmasti tilanteeksi 0–2.

Toisella jaksolla pelin kuva pysyi tasaisena. SoVo yritti saada hallintaa itselleen ja onnistuikin pitämään Akaa Futsalin maalivahdin Kasper Kankaan työllistettynä. Myös toisessa päässä nähtiin vaarallisia tilanteita, mutta Akaa ei onnistunut iskemään tärkeätä kolmatta maalia.

Yhdeksän minuuttia ennen loppua SoVo onnistui vihdoin ohittamaan Kankaan ja kaventamaan pelin jännittäviin 1–2-lukemiin.

Peli pysyi kavennuksesta huolimatta kohtuullisen hyvin Akaan hallinnassa, vaikka SoVo yritti viritellä tasoitusyrityksiä. Lopullista ratkaisua Someron torstai-iltaan soviteltiin ajassa 35.57. Silloin maalivahti Kangas pääsi nostamaan itsensä nopeaan hyökkäykseen ja tinttasi lähes puolesta kentästä pallon millintarkasti tolpan juureen: 1–3.

Tästä upeasta maalista SoVo ei enää toipunut. Se sai lentävällä maalivahdilla pelatessaan pallon kyllä pariin kertaan lähelle Akaa-maalia, mutta vain toisessa päässä pallo vieri maaliviivan yli. Pedro kaunisteli kahdella tyhjiin tehdyllä maalillaan loppulukemiksi 1–5 ja täydensi samalla ensimmäisen hattutemppunsa Futsal-Liigassa.

– Tiukka peli, ja se oli toki tiedossa etukäteenkin, sillä Somerolla on aina vaikeaa. SoVo osaa pelata parhaimmillaan todella hyvää vastahyökkäyspeliä, kertoi Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe.

Akaa Futsalin marraskuun urakka jatkuu tiiviinä. Heti lauantaina pelataan taas, jo kolmas peli kahdeksaan päivään. Tällä kertaa ollaan kotihallissa Akaa Areenalla, jossa vastustajana on Liikunnan Riemu.

Tero Intala (oik.) esiintyi Somerolla vahvasti erityisesti puolustuspäässä. Kuva: Kirsi Nummela