Akaa-Volleylle täydet kolme sarjapistettä kotisalista – Akaa-Volley pesi Vantaa Ducksin 3–0

Onnistunut hyökkäys voidaan tehdä iskulyönnin lisäksi myös peippaamalla. Hyvän ottelun pelannut Mikko Räsänen tuuppaa pallon Ducks-torjunnan käsien kautta rajojen ulkopuolelle. Kuva Harri Mattila.

Akaa-Volley pesi Vantaa Ducksin kotisalissaan puhtaasti 3–0 (25–20, 25–18, 25–22). Valmentaja Olli Kunnarin avauskuusikkoon kuuluivat Lasse Jäntti, Pozo Hernandez, Panu Pitkänen, Matěj Šmídl, Mikko Räsänen ja Petteri Tyynismaa. Tyynismaa on kuntoutunut kentille ja antaa valmentaja Kunnarille lisää vaihtoehtoja mahdollisten yskimisten varalle. Akaan liberona aloitti tälläkin kerralla Louis Pineau.

Tyynismaalle avauserässä neljä pistettä

Vantaalaiset tulivat otteluun vahvalla torjunnalla ja pysyivät hienosti isäntien matkassa aina tilanteeseen 9–12 asti. Siitä Akaa-Volley hivuttautui rinnalle ja lopulta karkuun Pozo Hernandezin syöttövuorolla. Pozo paukutti peräti viisi ässää ja erä ratkesi siihen. Tyynismaa on pelikunnossa, keskipelaaja hyökkäsi erässä neljä pistettä, muun muassa sen viimeisen.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen. Ducks sinnitteli vauhdissa mukana, kun akaalaisten hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta. Kun Akaa-Volley napsi pari ylimääräistä torjuntapistettä, se hankkiutui 12–9 johtoasemaan. Erän erikoisuutena olivat Vantaa Ducksin valmentaja Juho Rajalan parit piruetit kentän pinnassa. Ensimmäinen onnistui, kun valmentaja kierähti yli rajojen suuntautuneen akaalaissyötön tieltä näyttävästi pitkälleen ja sai etunojapunnerruksesta yleisön taputukset. Jälkimmäinen osin epäonnistui, kun Akaa-Volleyn hyökkäys napsahti Rajalan nilkoille. Jälkitilanteesta valmentaja vielä purnasi itselleen keltaisen kortin. Erä päättyi vantaalaisten Milutin Pavisevicin syöttövirheeseen.

Kolmanteen erään Kunnari ei enää loukkaantumisesta toipunutta Tyynismaata laskenut. Antti Taponen otti omalta osaltaan verkon keskustaa haltuunsa. Nyt Akaa-Volley sai heti alusta saakka pelin haltuunsa, haparoiden toki. Joukkue eteni muutaman pisteen etumatkalla erän ensimmäisistä palloista loppuun saakka. Viimeisen pisteen nasautti vantaalaisten kenttään Matěj Šmídl. Komea iskulyönti niin sanottuna postimerkkinä kentän vitoskulmaan.

Olli Kunnari oli tyytyväinen illan antiin

Ducksin Kalle Kattelus tunnusti Akaa-Volleyn paremmuuden.

– Tulihan meille epäonnistumisia, mutta ei oteta mitään vastustajalta pois, pelasivat hyvin tänään. Etenkin Pozo oli hyvällä pelipäällä. Kaikkienkin akaalaisten syöttö oli kunnossa. Jatkossa meidänkin on parannettava syöttötyöskentelyä.

Pozo Hernandez ei lähtenyt erittelemään hyvää onnistumistaan.

– Lähdin vaan vetelemään kovaa ja tänään se toimi. Ducksin keskarit olivat vaikeita ohitettavia etenkin tuossa lopussa, paljasti yleispelaaja, kun vantaalaisten hyviä otteita kyseltiin.

Vantaalaisten valmentaja Juho Rajala kaipasi joukkueeltaan lisää hyökkäystehoja.

– Akaan syöttöpaine oli meille liian haastava. Omaan puolustuspelaamiseen olen tyytyväinen, mutta hyökkäys pitäisi saada tehokkaammaksi.

Olli Kunnari oli luonnollisesti tyytyväinen illan antiin.

– Vastaanotto toimi hienosti. Ja tietenkin Pozon 80 prosentin vastaanotto pitää erityisesti nostaa framille. Lisäksi plussaa oli tietenkin Petterin pääsy pelikuntoon.