Valopolku-tapahtuma valaisi Liikkiksen sunnuntaina – Järjestäjät löysivät toisensa Akaan kaupungin yhdistystapaamisessa

Lyhdyt valaisivat Liikkiksen soratiet.

Sunnuntaina 29.10. tunnelmoitiin lyhtyjen ja taskulamppujen välkkeessä Sikosuolla Toijalassa, kun Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistys ja Lions Club Akaa/Dynamo järjestivät yhteistyössä Valopolku -tapahtuman kaupungin liikuntapuisto Liikkiksellä.

Idea yhteistyöhön heräsi dynamolaisten etsittyä sopivaa yhteistyökumppania, ja sopiva löytyikin keväällä 2023 pidetystä Akaan kaupungin yhdistystapaamisesta. Tapahtumaa alettiin suunnitella loppukesästä pidetyssä tapaamisessa ja toteutus toimi hyvällä meiningillä.

Lyhdyt valaisivat Liikkiksen jo illan hämärtyessä.

Illan hämärtyessä perheitä oli runsaasti liikkeellä. Myös jännitystä oli ilmassa, sillä alueen valot olivat tapahtuman aikaan sammutettuina tunnelman takaamiseksi. Tapahtuma tarjosi iloista yhteistä aikaa, elämyksellisyyttä ja puuhaa perheille erilaisten tehtävärastien kautta. Sikosuon hiekkatien lyhtypolun varrelta sai taskulamppujen valossa etsiä heijastavia tassunjälkiä ja vatsantäytettä sai dynamolaisten soppatykin ääreltä. Parkour-alueella oli mahdollista ansaita pienen sana-arvoitustehtävän kautta lippuja Akaa Futsalin peleihin, ja liput jaettiinkin nopeasti innokkaille etsijöille.

Liikkiksellä oli tarjolla myös hernekeittoa soppatykistä.

Lapset innostuivat varjoteatterista ja valopujottelusta, iloisia ilmeitä ja touhua oli puisto pullollaan.

– Mulla oli kivaa Valopolulla valopujottelussa, syömässä ja esittelin varjoteatterissa eläimiä, tapahtuman kävijä nelivuotias Vilja kertoo tohkeissaan.

Muutenkin juuri lapset loivat olemassaolollaan runsaslukuisina onnistuneen tapahtuman. Tapahtuma muistutti perheitä myös heijastimen käytön tärkeydestä tänä pimenevänä vuodenaikana. Heijastinpuusta oli mahdollisuus poimia oma uusi heijastin. Samaisesta puusta saattoi bongata myös heijastinliivein varustettuja eläinystäviä. Alueella saattoi törmätä myös muihin mukaviin eläinhahmoihin, sillä ainakin Nalle Puhin ja Pingviinin nähtiin Sikosuolla sunnuntaina liikkuvan.

Tapahtuma houkutteli paikalle kymmeniä kiinnostuneita.

MLL Toijalan yhdistys

LC Akaa/Dynamo