30-vuotias Akaan gospelkuoro juhlii laulun ja kahvien merkeissä – Riparilauluillassa vierailee Jarmo Julkunen

Akaan Gospelkuoro täyttää 30 vuotta ja juhlii sunnuntaina 5. marraskuuta.

Akaan seurakuntaan perustettiin gospelkuoro syksyllä 1993, kun silloinen kanttori Helena Markula halusi järjestää Akaan kirkossa Tuomasmessun. Niin sai alkunsa tuolloin 13-henkinen kuoro, jota säestämään oli kasattu myös pieni bändi.

Bändin toiminta loppui vuosien saatossa, ja nykyään kuoro laulaa pääsääntöisesti pianosäestyksellä. Kuorossa on tällä hetkellä 18 aktiivista laulajaa. Ohjelmisto koostuu pääasiassa Simojoen, Löytyn ja Laaksosen lauluista.

Kuoroa haastateltiin vuoden 2019 Kirkkomusiikkilehteen. Tuolloin kuorolaiset kertoivat, että gospellauluissa on kiva imu sekä hyvä meininki ja tunnelma. Kuorossa olo tuntuu turvalliselta, ja yhdessä laulaminen saa iloiselle mielelle.

Laulamisen koetaan myös poistavan stressiä. Kuulijoilta saatu hyvä palaute ilahduttaa. Kuoroon on myös helppo tulla, eli kynnys on matalalla. Nykyään kuoroa johtaa kanttori Marja Karhu.

Sunnuntaina juhlitaan

Gospelkuoron 30-vuotista taivalta juhlitaan sunnuntaina 5. marraskuuta kello 16 Akaan seurakuntasalissa Toijalassa. Konsertin ja muutama yhteislaulun jälkeen noin kello 17.30 juodaan juhlakahvit.

Tilaisuudessa jaetaan ensimmäistä kertaa kuorolaisille Kirkkomusiikkiliiton ansiomerkkejä.

Kahville ovat tervetulleita myös kello 18 alkavan riparilauluillan osallistujat. Riparilauluillassa vieraana on tällä kertaa kulttuurikoordinaattori Jarmo Julkunen.