Akaa Futsal aloitti kauden murskaavasti – Vastustajan verkko heilui Loimaalla yli kymmenen kertaa

Markus Rautiainen ei osunut tästä maalipaikasta mutta nappasi kuitenkin kaksi syöttöpistettä Loimaalla. Kuva: Juha Vedenpää

Miesten Futsal-Liiga käynnistyi perjantaina Akaa Futsalin osalta vierasottelulla Loimaalla, jossa sarjan häntäpäähän povattu Alastaron Urheilijat isännöi akaalaisvieraita. Kotijoukkue oli ottelussa lopulta täysin aseeton, kun Akaa Futsal marssi selvään 3–11 (2–6) -vierasvoittoon.

Perjantai-illan käsikirjoitus tuli nopeasti selväksi. Akaa Futsal aloitti hurjalla tehokkuudella ja hurjasteli alle neljään minuuttiin tilanteeksi jo 0–3. Tehokas alku vei ottelusta suurimman jännityksen, ja myös AU pääsi peliin paremmin mukaan. Sen tehokkaat vastahyökkäykset tuottivatkin avausjaksolla kaksi hienoa maalia, mutta myös Akaa osui kolmesti lisää.

Jo ensimmäisen jakson lopussa kotijoukkue oli pakotettu ottamaan ajoittain lentävän maalivahdin käyttöönsä. Se oli Alastaron ainoa tapa saada edes pientä pallonhallintaa itselleen. Toisella jaksolla ylivoimapeli tuotti yhden hienon maalin, mutta ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Akaa Futsal iski tasaiseen tahtiin maaleja ja myös kolisutteli tolppia lähemmäs kymmenen kertaa. Loppulukemat 3–11 iski perjantaina kahdesti osunut Justus Kunnas ajassa 37.30.

Tehokkain akaalainen ottelussa oli Juhana Jyrkiäinen, joka osui kolmesti ja valittiin myös vierasjoukkueen parhaaksi pelaajaksi. Kunnaksen lisäksi myös Tero Intala iski pallon verkkoon kahdesti. Yhden maalin miehiä olivat Jovan Stankovic (1+2), Aleksi Pirttijoki sekä Teemu Arponen. Pedro syötti kolme osumaa.

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabé oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.

– Avausvoitto oli tietysti se tärkein anti tästä pelistä. Parasta on kuitenkin se, että tiedämme itse kuinka paljon pystymme vielä tästä parantamaan. Saimme taas arvokkaita lisäkokemuksia yhdessä pelaamisesta ja kuormitusta jaettua laajalle ringille. Tästä on hyvä jatkaa pelin työstämistä, De San Bernabé tarinoi ottelun jälkeen.

Seuraavan kerran Akaa Futsal on tositoimissa heti keskiviikkona, kun kauden ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettuu sarjanousija Vehmaisten Urheilijat Tampereelta. VehU yllätti Akaa Futsalin harjoitusottelussa, joten kotijoukkue tulee varmasti ensimmäiseen kotipeliinsä sisuuntuneena. Ottelu käynnistyy keskiviikkona Akaa Areenalla kello 19.

Alastaron Urheilijat joutuivat perjantaina puolustuskannalle. Tero Intala pallossa. Kuva: Juha Vedenpää