Kylmäkosken hävikkiruokarinki ja Akaa-Volley kiittivät saamistaan tunnustuksista – Hunajatorilla riitti yleisöä totuttuun tapaan

Akaa-Volleyn puolesta Kuhnuri-palkinnon pokkasivat Panu Pitkänen (vas.) ja Torsti Mahlanen. Kylmäkosken hävikkirinkiä edustivat Päivi Välimäki, Timo Välimäki ja Katariina Frilind. Kuva: Pekka Mustonen

Akaan tämän vuoden Kuningatar ja Kuhnuri julkistettiin Hunajatorilla lauantaina iltapäivällä. Vuoden kuningattareksi valittiin Kylmäkosken hävikkiruokarinki ja kuhnuriksi Akaa-Volley.

Kuningattaren valintaa perusteltiin toteamalla, että hävikkiruokarinki on ollut ajan hermolla aloittaessaan hävikkiruoan jakelun Kylmäkosken taajamassa viime vuonna. Vuoden kuhnurin valintaperusteluissa puolestaan sanottiin, että Akaa-Volleyn synnyttämä lentopallohuuma on nostattanut yhteishenkeä koko Akaassa.

Kylmäkosken hävikkiruokaringin tunnustusta olivat ottamassa vastaan Päivi ja Timo Välimäki sekä Katariina Frilind. Kolmikko kertoi toiminnassa olevan vapaaehtoisia peräti neljästä eri yhdistyksestä eli martoista, SPR:stä, MLL:sta ja Kylmäkosken Aseman kyläyhdistyksestä. Akaa-Volleyn puolesta tunnustuksen kävivät pokkaamassa seuran puheenjohtaja Torsti Mahlanen ja kapteeni Panu Pitkänen.

Kylmäkosken hävikkiruokarinkiä edustanut Timo Välimäki kertoi, että kylmäkoskelaisten lisäksi vapaaehtoistyössä on mukana toijalalaisia ja viialalaisia.

– Lisääkin vapaaehtoisia mahtuu mukaan, jos toiminta kiinnostaa, hän sanoi.

Ruokaa jaetaan Tarpiakodin naapurissa sijaitsevan vanhustentalon kerhohuoneella osoitteessa Puistotie 1 A maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 18 alkaen niin kauan kuin tavaraa riittää.

Akaa-Volleyn toiminnanjohtaja Torsti Mahlanen kutsui puolestaan yleisöä jo ensi kauden peleihin kannustamaan.

Jussi Rasi (vas.), Markku Vuorinen ja Tarja Niemi olivat mielissään, että Akaassa järjestetään niin paljon tapahtumia. Kuva: Pekka Mustonen

Paras hunaja valittiin

Hunajahulinoille tulleet Jussi Rasi, Markku Vuorinen ja Tarja Niemi olivat mielissään, että Akaassa järjestetään niin paljon tapahtumia.

– Vielä ei ole ehditty oikein ostaa mitään, kun vasta tultiin. Mutta ainakin Sami Saaren musiikki on ihan viihdyttävää. Ja hunaja tietenkin kiinnostaa, kun käytän sitä ruuanlaitossa aika paljon, esimerkiksi pataruokiin, Tarja Niemi totesi.

Kuudesluokkalaiset Isla Koivisto, Saga Lehtonen ja Hilma Mattila olivat etsimässä metrilakun myyjää. Muusikko Sami Saari oli heille entuudestaan täysin tuntematon.

– Kyllä tämäkin musiikki kai menee, mutta paras olisi ollut Käärijä, tytöt sanoivat.

Hunajafillarin arvonnassa onni suosi Peppi Tujusta, ja hän voitti Akaan kaupungin arpoman pyörän. Polkupyörä on täysin uniikki ja putkahtanut ilmoille kaupungin työpajatoiminnasta.

Parhaan hunajan tittelistä kisasi puolestaan yhdeksän hunajatuottajaa. Äänestyslipukkeita jätettiin noin 200, ja voitto meni Elisa Ahtosaarelle Hämeenlinnaan.

Käärijä olisi ollut kaikkein paras esiintyjä, tuumivat kuudesluokkalaiset Isla Koivisto (vas.), Saga Lehtonen ja Hilma Mattila. Kuva: Pekka Mustonen

Juttua muokattu 23.8.2023 kello 9.49 lisäämällä tieto hävikkiruoan jakopaikasta ja -ajoista.