Viialan kirkossa on tarjolla kokeilevaa virolaista kantelemusiikkia ja marilaisia perinnelauluja torstaina 29. kesäkuuta

Marilainen Anna Makeev (vas.) ja virolainen Kristi Mühling konsertoivat Akaassa torstaina.

Viialan kirkossa järjestetään torstai-iltana 29. kesäkuuta kello 18 konsertti, jossa esiintyvät Anna Makeev (laulu) ja Kristi Mühling (konserttikantele). Konserttiin on vapaa pääsy.

Kristi Mühling on virolainen konserttikanteleen soittaja, jonka ensisijaiset musiikkityylit ovat nykymusiikki ja improvisaatio.

Anna Makeev (Mishina) on Uralin marilainen laulaja, joka on kasvanut maansa muinaiseen ja monipuoliseen lauluperinteeseen.

Makeevin ja Mühlingin duo yhdistää itämarilaiset perinteiset laulut kokeilevaan virolaiseen kantelemusiikkiin.

Enemmistö suomalais-ugrilaisista kansoista soittaa kanteleen tapaisia näppäiltäviä kielisoittimia, jollainen on myös marien rakas kansallissoitin kysle. Sen kanssa samankaltainen virolainen konserttikannel monipuolisine mahdollisuuksineen muodostaa sillan menneisyydestä tämän päivän musiikkiin ja luo jännittäviä äänimaisemia yhdistettynä itämarilaisiin lauluihin.

Anna Makeevin ja Kristi Mühlingin yhteistyö sai alkunsa Tallinnan Heimopäivillä vuonna 2015. He ovat esiintyneet yhdessä Suomalais-ugrilaisessa maailmankongressissa Lahdessa 2016 ja monissa konserteissa Virossa, Latviassa ja Venäjällä. Heiltä on ilmestynyt myös itämarilaisten kansanlaulujen levy Trepp, millel ma astun vuonna 2017.