Topa rynnisti Kasper Kankaan Pirkkalaa vastaan kotivoittoon lisäajalla, Vihtori Sormunen tykitti tyhjään maalin 40 metristä – Myös seuraava kotiottelu pelataan Viialassa

Topan kotipelissä Viialassa oli perjantaina mukavasti yleisöä. Kuva: Jukka Koskinen

Runsaslukuinen yleisö sai nähdä hienon loppukirin, kun Toijalan Pallo-49:n miesten edustusjoukkue kohtasi Pirkkalan Jalkapalloklubin perjantaina 9. kesäkuuta. Kolmossarjan kamppailu Viialan urheilukentällä ratkesi vasta usean lisäminuutin jälkeen akaalaisten 4–2 (0-0) -kotivoittoon.

Ottelun avausjakso ei tarjonnut erityisempiä kohokohtia. PJK vei alkuun peliä saamatta kuitenkaan huippupaikkoja. Kotijoukkue sai juonesta kiinni jakson puolivälin jälkeen.

Tapahtumarikkaan toisen jakson avausmaalin tekivät vieraat 56. minuutilla. Vastahyökkäyksestä kotijoukkuetta rankaisi alanurkkavedollaan Mikke Litmanen.

Parisen minuuttia myöhemmin 0–2 oli lähellä kun PJK-hyökkääjä karkasi läpiajoon. ToPa-vahti Mikko Ananinin vastaantulo esti maalin syntymisen, mutta samalla veskari loukkasi itsensä. Näin maalin suulle asteli Jesse Järvi.

Vieraiden lisämaali syntyi 65. minuutilla. Jesse Järvi oli Roni Pekin sijoituksen edessä voimaton.

ToPan avausmaalin tekijä oli vahvan alkukauden pelannut Joonas Saariniemi, joka ohitti tarkalla vedollaan Kasper Kankaan, kun pelattuna oli 72 minuuttia.

Jatkossa molempien joukkueiden puolustuspeli piti lukemat muuttumattomina. Lisäaikaa oli pelattuna jo neljä minuuttia, kun ToPa tasoitti. Janne Hevonojan tarkan keskityksen juoksi takatolpalta sisään Vihtori Sormunen.

Sama kuvio toistui minuuttia myöhemmin. Nyt oli Teppo Tenkasen vuoro antaa kova kierteinen keskitys takatolpalle, mistä pallon jatkoi hienosti sisään Eetu Lehto.

PJK sai vielä painetta ToPan maalille ja myös kulmapotkun. Vieraiden koko miehistö oli kotijoukkueen kenttäpuolella, mutta ToPan onnistui purkaa pallo keskikentälle ja siitä edelleen Vihtori Sormuselle. Viki sinetöi loppunumerot tyhjään maaliin noin neljästäkymmenestä metristä. Päätösmaalin syntyaika oli 90+9.

Tyylipisteillä ei ottelussa herkuteltu, mutta draamaa oli senkin edestä. Väsähtivätkö vieraat loppuminuuteilla vai pelasivatko he normitasollaan? Sarjapisteiden (4) valossa he eivät ole mitään lohkon eliittiä.

ToPalle tuli varmaan annos itseluottamusta lisää. Voitot kovan venymisen jälkeen ovat arvokasta kamaa.

Tästä matka jatkuu edelleen kotiottelulla Viialan urheilukentällä lauantaina 17. kesäkuuta. Ottelu Nokian Palloseuraa vastaan alkaa kello 15.

TP-49 – PJK ottelun palkitut: TP Eetu Lehto, PJK Mikke Litmanen. Raadissa Jasmi Järvi, joka jakoi myös tähdet ToPan parhaille: 3 Eetu Lehto, 2 Akseli Sormunen, 1 Jesse Järvi.

Muita jalkapallotuloksia:

7.6. naisten nelonen: Ilves/3–TP-49 3–0.

7.6. miesten kutonen: ViiPV–TamU/3 2–0.

8.6 miesten nelonen: NoPS2–KylVe 1–0.

PJK:n Mikke Litmanen (toinen vas) ja TP-49:n Eetu Lehto valittiin joukkueidensa parhaiksi pelaajiksi. Palkintoja jakamassa olivat Milla Reunanen (vas.) ja Jasmi Järvi. Kuva: Jukka Koskinen