Toijalan Seudun Reserviläisten ampumaharrastus hyvässä kasvussa – Uusi kurssi käynnistyy aina kun ilmoittautuneita on riittävästi

Mainostoimisto Precisin kuvaajat Tomi Pietilä (vas.) ja Tapio Aulu ampumaradalla. Vihreissä vaatteissa kuvaajien keskellä ampuma-asekouluttaja Ossi Reini.

Toijalan Seudun Reserviläisten ammuntaharrastus on ollut hyvässä kasvussa viimeisen puolitoista vuotta. Tämä on huomioitu myös Reserviläisliitossa. Toijalan Seudun Reserviläiset valittiinkin yhdeksi yhdistykseksi, jonka ampumapäivää kuvattiin Reserviläisliiton esittelyvideoon.

– Tämä on yhdistyksemme ammuntaharrastajille hieno asia. Tuntuu hyvältä, että aktiivinen toiminta on huomioitu liittotasolla asti, toteaa Toijalan Seudun Reserviläisten puheenjohtaja Virpi Rantala.

Tällä hetkellä Reserviläisliitossa on menossa jo perinteinen Tulta Toukokuussa -kampanja, jossa eri reserviläisyhdistykset tuovat ampumisen eri lajimuotoja esille omille jäsenilleen ja mahdollistavat myös uusien lajista kiinnostuneiden mukaantulon.

– Tässäkin asiassa Toijalan Seudun Reserviläiset on esimerkillinen yhdistys ja olemme järjestäneet ympäri vuoden turvallisen pistooli- ja kivääriammunnan kursseja, Rantala kertoo.

Kurssit ovat olleet suuressa suosiossa ja uusi kurssi käynnistyy aina, kun ilmoittautuneita on riittävästi. Koulutukset pidetään aina pienryhmissä.

– Yhdistyksemme ampuma-asekouluttaja Ossi Reini kouluttaa ennen kaikkea turvalliseen lajin harrastamiseen, Rantala kertoo.

Peruskurssin käytyään voi harrastusta jatkaa ilma- ja laseraseilla yhdistyksen omalla sisäradalla sekä ulkoradalla ruutiaseilla. Toiminnallinen ampuminen pistoolilla erilaisilla tehtäväradoilla on mahdollista kun aseenkäsittely on riittävän hyvällä tasolla.

– Tämä on ehkä kaikkein mielenkiintoisinta ja haastavinta ampumista, toteaa Ossi Reini.

Oman pistoolin hankkimista varten aktiivista ammuntaharrastusta pitää olla takana kaksi vuotta. Kriteerien pitää täyttyä sekä harrastuskertojen pitää olla todistettavissa.

– Tämän vuoksi pidämme ampumapäiväkirjaa. Lisäksi ammunnat merkitään ratapäiväkirjaan ja oma henkilökohtainen päiväkirja kuittauksineen pitää olla täytettynä, Rantala sanoo.

Ampuma-asekouluttaja tarkistaa ampumapäiväkirjat ja kirjoittaa harrastuksen jatkumistodistuksen. Vasta sen jälkeen omaa aselupaa voi hakea poliisilaitokselta.

Viialan Luodin radalla kuvattiin toukokuussa

Lauantaina 6.5. Toijalan Seudun Reserviläisillä oli vieraita, kun Mainostoimisto Precis Hämeenlinnasta oli kuvaamassa yhdistyksen turvallisen ampujan kurssia ja toiminnallista sra-tyyppistä ammuntaa Viialan Luodin ampumaradalla.

– Niin uudet kuin vanhemmatkin lajin harrastajat esittelivät ampumisen eri osa-alueita, kuten perinteistä tarkkuusammuntaa, silhuettiammuntaa ja toiminnallista sra-tyyppistä ammuntaa. Päivä oli hieno ja paljon hyvää kuvamateriaalia saatiin kuvattua niin ilmasta kuin maastakin, Rantala kertoo.