Katso kuvat: ToVoLin kevätnäytös hurmasi liikunnan riemullaan

Yleisöä oli saapunut monitoimihallin lehterille hyvin. Kuva Pekka Mustonen.

Esiintymisjännitystä, kaverin kannustamista ja onnistuneita suorituksia. Kaikkea sitä sisälsi Toijalan Voimistelun ja Liikunnan kevätnäytös Toijalan monitoimihallilla torstai-iltana. Lehterit täyttyivät vanhemmista ja isovanhemmista, jotka olivat tulleet seuraamaan lastensa ja teiniensä voimisteluesityksiä ja keppihevostaiturointia yhteensä yhdeksän esityksen verran.

Voimistelun ja liikunnan harrastus- ja kilparyhmissä esiintyminen suurelle yleisölle onnistui hyvin aivan pienimmistä 3–5-vuotiaista jumppaajista saakka. Pitempään harrastaneissa esiintyjissä näkyi tyylikästä läsnäoloa ja oikea-aikaisuutta, joiden avulla luotiin hiottuja esityksiä.

Venla nautti joka hetkestä

7-vuotias Venla Sukki esiintyi Adellat-joukkuevoimisteluryhmässä. Venla oli yksi heistä, jotka jaksoivat hymyillä koko ajan esiintyessään nauttien joka hetkestä. Venlan vanhemmat Tommi ja Noora Sukki kertoivat, että hymyyn oli syynsä.

7-vuotiaan Venla Sukin esiintymistä olivat katsomassa hänen pikkuveljensä Venni ja vanhemmat Tommi ja Noora Sukki. Kuva Pekka Mustonen.

– Venla voimistelee kotonakin kaiket päivät. Hänellä on takanaan paljon eristyksissä oloa kahden kantasoluhoidon vuoksi, joten kun hän nyt pääsi muiden joukkoon esiintymään, hän otti selvästi kaiken irti tästä ilosta, Noora Sukki totesi.

Vaikka joukkuevoimisteluryhmä jäi nyt kesätauolle, Venla ei aio jäädä sohvaperunaksi kesälläkään.

– Venla harrastaa kesällä tennistä aivan innoissaan, äiti-Noora kertoi.

Keppariesteet vaativaa urheilua

Kahdeksan voimisteluesityksen lisäksi kevätnäytöksessä nähtiin keppihevosurheilijoiden estenäytös. Korkeimmillaan kepparitytöt menivät tässä näytöksessä yli metrin aidoista, mutta onpa ryhmässä heitäkin, jotka ovat selättäneet jo 120 sentin aitoja.

Keppihevosurheilijoiden aitahypyt kysyvät kovaa kuntoa ja jalkojen kestävyyttä. Kuva Pekka Mustonen.

Heille, jotka eivät ole koskaan lajia kokeilleet, voi kertoa, että aidan yli sulavasti pomppaaminen keppihevosen kanssa ei ole mikään läpihuutojuttu. Kun hommaa harjoitellaan kolmesti viikossa, harrastajaa vaanivat niin loukkaantumiset kuin rasitusvammat.

– Tämä on monipuolinen laji, mutta itsellänikin oli ongelmia akillesjänteiden kanssa. Ne rasittuivat liikaa, kertoi 12-vuotias Sohvi Salonen.

ToVoLin keppihevosurheilijoiden ryhmässä on 13 tyttöä, iältään 10–15-vuotiaita. Lajin erikoisuuksiin kuuluu, että myös harrastuksessa käytettävillä keppihevosilla saattaa olla Instagram-tili ja satoja seuraajia. Niin myös ToVoLin kepparihevosilla on monilla omat Instagram-tilit, joissa seurataan niiden kanssa harjoittelua ja kisailua.

100-vuotishistoriikille apurahaa

ToVoLin puheenjohtaja Sanna Säkkinen totesi puheessaan, että kevätnäytös motivoi aina nuoria harrastajia. Hän kiitti harrastajien vanhempia ja muita läheisiä, joiden tuella ja avulla kevätnäytös saatiin aikaan.

Puheenjohtaja Sanna Säkkinen kertoi, että seuran 100-vuotishistoriikki on työn alla. Kuva Pekka Mustonen.

Hän ennusti ensi vuoden olevan seuralle huippuvuosi, sillä ensi vuonna vietetään yhdistyksen 100-vuotisjuhlia. Tulossa on Liisa Sjöblomin kirjoittama historiikki. Seura on saanut historiikkia varten Pirkanmaan kulttuurirahastolta 6500 euron apurahan.

Juhlan lopuksi kuultiin ToVoLin kiltalaisten lauluesitys. Lopuksi myös kukitettiin esiintyjät ja palkittiin lastenryhmien ohjaajat ja valmentajat.

Juhlan lopuksi muistettiin kiitoksin lastenryhmien valmentajia ja ohjaajia. Kuva Pekka Mustonen.
Gisellat-joukkuevoimisteluryhmä taituroi hallitusti oman numeronsa. Kuva Pekka Mustonen.
ToVoLin kiltalaiset lauloivat kauniisti ytävyydestä. Kuva Pekka Mustonen.
Liinu-Lotta Hännisen rytmisen voimistelun esityksessä oli hienoa keskittyneisyyttä ja tyylikästä esittämistä. Kuva Pekka Mustonen.
Keppihevosurheilijat ja varaohjaajana toiminut Ulla Heinonen olivat innoissaan kevätnäytöksestä ja mukanaolosta. Kuva Pekka Mustonen.
Kerttu Korhonen esitti rytmisen voimistelun numeronsa hyväntuulisesti ja kauniisti. Kuva Pekka Mustonen.
Kevätnäytöksen päätteeksi esiintyjät saivat kukkaset ja raikuvat aplodit. Kuva Pekka Mustonen.
Venla Ojala esiintyi hienosti rytmisen voimistelun numerossaan. Kuva Pekka Mustonen.
Pikkujumppaajien liikuntaryhmä avasi kevätnäytöksen ihanalla esiintymisellään. Kuva Pekka Mustonen.
Stellat-ryhmässä on harjoiteltu voimistelun alkeita ja kaverin kannustamista. Myös esiintymistaito oli pienillä voimistelijoilla hyvin hallussa. Kuva Pekka Mustonen.
Gisellat vasemmalta eturivissä eli Aino Koskinen, Nea Lehmus, Milla Reunanen, Hilma Mattila ja Saga Lehtonen. Takana valmentajat vasemmalta Siiri Siukola, Amanda Aaltonen ja Essi Säily. Kuva Pekka Mustonen.
Voimistelun harrasteryhmän Arabellan esityksessä nähtiin hyvää ryhmätyötä ja rytmitystä. Kuva Pekka Mustonen.