Akaan Seutu onnittelee Akaa-Volleyta – Lähtökohdat ensi kauteen ovat hyvät

Akaa-Volley ylsi historiansa hienoimpaan saavutukseen eli SM-hopeaan juuri päättyneellä kaudella. Seuran puheenjohtaja ja päävalmentaja kertovat tämän viikon Akaan Seudussa tunnelmiaan hyvin kuluneen kauden jälkeen. Vaikka kausi sujui paremmin kuin aiemmat, ei varsinkaan päävalmentaja Olli Kunnari ole Akaan Seudun jutussa pelkästään tyytyväinen. Urheilussa loppuottelun tappio tuntuu aina pettymykseltä, Kunnari toteaa.

Näin varmasti on, mutta onneksi kyseessä on tunne. Tunteet tulevat ja menevät, jos niiden antaa mennä. Faktat säilyvät. Oletettavasti yksi Akaa-Volleyn ensi kautta ja jo siihen valmistautumista oleellisesti muokkaava fakta on se, että menestyjällä on aina ystäviä. Vaikka Akaa-Volleyn sisällä koettaisiin pettymystä, valtaosa faneista ja sivusta seuraajista pitää joukkueen päättynyttä kautta suurena menestyksenä.

Mihin se sitten vaikuttaa, jos Akaa-Volley nähdään menestyjänä? Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen kertoo olevansa aina huolissaan seuran taloudesta. Varmasti pitääkin olla, monet pääsarjatason joukkueet tulevat toimeen niin pienillä budjeteilla, että huippu-urheilun taloudellisia asetelmia tuntematonta ihmetyttää. Juuri tässä todennäköisesti on se tärkein asia, johon erinomaisen hyvin sujunut kausi eniten vaikuttaa. SM-hopeamitalistin on helpompi löytää taloudellisia tukijoita ja muita yhteistyökumppaneita kuin heikommin menestyneen joukkueen. Yhä useampi potentiaalinen yhteistyökumppani todennäköisesti tulee vastaamaan myöntävästi Akaa-Volleyn taloudellisiin ehdotuksiin.

Rahalla ei kuitenkaan vielä voiteta yhtään peliä. Akaa-Volley alkaakin uutisoida ensi kauden pelaajasopimuksistaan heti toukokuussa, Mahlanen lupaa. Oletettavasti hopeajoukkueella on jonkinlaista vetovoimaa myös pelaajamarkkinoilla, mutta tässä kohtaa taloudellisilla realiteeteilla on suuri painoarvo.

Kun talous ja pelaajapuoli on saatu hoidettua, tarvitaan vielä kotijoukkojen kannustus. Mahlanen toivookin näkevänsä Akaa Areenalla suurempia yleisömääriä jo heti kauden alussa, ei vasta kauden lopussa. Jos akaalaiset innostuisivat tukemaan joukkuettaan paikan päälle menemällä heti kauden alusta alkaen, sillä olisi varmasti vaikutusta paitsi seuran talouteen, myös pelaajien motivaatioon.

Akaa Areenasta päästään neljänteen tärkeään asiaan ensi kautta ajatellen. Akaa-Volleyn peliolosuhteiden uskoisi olevan uuden areenan myötä kunnossa. Se on yksi esimerkki siitä, miten Akaan kaupunki on mukana tukemassa kotikaupungin joukkueen menestystä, vaikka Akaa Areenaa ei toki ole pelkästään yhdelle joukkueelle rakennettukaan.

Saavutettu menestys todennäköisesti lisää Akaa-Volleyta kohtaan tunnettua kiinnostusta myös kannattajien ydinryhmän eli talkoolaisten keskuudessa. Jos hopeaan päättyneestä kaudesta tunnetaan seuran sisällä pettymystä, ainakin ulkopuolelta katsoen on vaikea nähdä, mitä aihetta siihen olisi. Jos onkin, ainakin lähtöasetelmat ensi kauteen ovat päättyneen kauden jälkeen niin hyvät, että mikäli menestystä ei ensi kaudella tulisi, saattaisi syytä pettymykseen olla enemmän kuin nyt.