Matkailutoimijoille tarjotaan maksuttomia verkostoitumiskierroksia – Akaan tarjontaan tutustutaan syksyllä

Opastekyltti Rapolan linnavuorella. Kuva Tarja Halme.

Leader Pirkan Helmi Yhteistyöstä voimaa -matkailunedistämishanke järjestää Akaan, Pälkäneen, Valkeakosken ja Urjalan matkailutoimijoille tutustumiskierroksia naapurikuntiin, Pirkan Helmi tiedottaa. Kierrosten tavoitteena on tutustua muiden kuntien matkailutoimintaan ja verkostoitua alueen toimijoiden kanssa, Pirkan Helmi tiedottaa.

Ensimmäinen kierros järjestetään torstaina 4. toukokuuta Valkeakoskelle. Matkailutoimijat voivat nyt ilmoittautua mukaan retkelle Pirkan Helmen kotisivuilla. Lähtöpaikkana toimii Voipaalan taidekeskus, josta matkaa jatketaan yhteiskuljetuksella. Päivän aikana vieraillaan Voipaalan taidekeskuksessa, Visavuoren museossa, Ilolan maatilamatkailussa, Pukkilan tilalla, Villa Palmurinteessä, Hotelli Waltikassa, Tilausravintola Melankärjessä ja Apianlahti Campingissä.

Akaaseen tutustutaan syksyllä

Vierailukohteiden lisäksi matkan varrella esittäytyvät Päivölän opisto, Pirkka Lines, Walklandia ja Suomen kesäteatteri.

Toinen tutustumiskierros järjestetään Urjalassa 22. toukokuuta ja syksyllä vieraillaan Akaassa ja Pälkäneellä. Sitä, mihin Akaassa on tarkoitus tutustua, ei vielä tiedetä, hanketyöntekijä Tarja Halme Pirkan Helmestä sanoo.

– En ole vielä suunnitellut kohteita tai tarkkaa ajankohtaa, mutta aloitan Akaan kierroksen suunnittelun mahdollisimman pian. Alustavasti suunnittelin, että Akaan kierros olisi elokuussa, Halme kertoo.

Halme toivoo, että mahdollisimman moni matkailutoimija tulisi mukaan kierroksille, jolloin he pääsevät tutustumaan muihin toimijoihin ja matkailukohteisiin.

– Kierroksille ovat tervetulleita kaikki matkailutoimijat. Toivon, että niin yrittäjät, yhdistykset kuin kuntien edustajatkin innostuvat lähtemään mukaan verkostoitumaan, Halme kannustaa.