Lions-klubi jakoi hiihtolomaviikolla ilmaista hernekeittoa – ”Olemme jo suunnitelleet vastaavan tapahtuman Viialaan, kunhan sopiva paikka löytyy”

LC Akaa/Dynamo järjesti hiihtolomaviikon lauantaina 4. maaliskuuta jo kolmannen hernekeittotarjoilunsa. Kuva Satu Kari.

LC Akaa/Dynamo järjesti hiihtolomaviikon lauantaina 4. maaliskuuta jo kolmannen hernekeittotarjoilunsa. Nyt toistamiseen oli paikaksi saatu K-Supermarket Akaan piha.
Osa klubilaisista saapui paikalle jo aamulla kuuden aikaan ja soppa laitettiin tulille tekeytymään.

– Tarjoilu oli suunniteltu alkavaksi puolilta päivin, mutta viileän ilman takia aikataulusta myöhästyttiin hiukan, LC Akaa/Dynamon palvelujohtaja kaudella 2022–2023 Satu Kari kertoo.

Kun keitto lopulta oli valmista tarjoiltavaksi, ruokailijoita riitti ajoittain jonoksi asti. Reilut sata ruokailijaa piipahti teltalla kolmen tunnin aikana.

Keitto laitettiin tulille jo aamulla kuuden jälkeen. Kuva Satu Kari.

– Loppuajasta pystyimme vielä antamaan annoksen keittoa mukaan muutamalle omalla astialla varustautuneelle, vaikka tämä ei alun perin tapahtuman tarkoitus ollutkaan, Kari kertoo.

Hernekeittotarjoilu houkutteli paikalle satakunta henkilöä ja ajoittain teltalla oli jonoa. Kuva Satu Kari.

Klubille on esitetty toive, että soppatarjoilu järjestettäisiin vaihteeksi Viialassa.

– Syksylle olemmekin jo suunnitelleet vastaavan tapahtuman Viialan taajamaan, kunhan sopiva paikka löytyy ja luvat saadaan sovittua, Kari sanoo.

Uudenlainen Lions-klubi

Satu Kari kertoo LC Akaa/Dynamon olevan vähän yli kaksivuotias, aktiivinen, uudenlaisella tavalla toimiva Lions-klubi.

– Klubin toiminta-ajatuksena on palveluaktiviteettien järjestäminen ja avun ja ilon tuottaminen omalla toiminnalla, eikä niinkään varainkeruun kautta tehtävä avustaminen. Kaikki mahdolliset kertyneet varat käytetään järjestettäviin palveluaktiviteetteihin, eikä niitä jaeta tai lahjoiteta sellaisenaan, Kari avaa.

Parin toimintavuotensa aikana klubi on ideoinut ja toteuttanut monia kuntalaisia ja eri kuntalaisryhmiä ilahduttavia tapahtumia.

– Olemme muun muassa lahjoittaneet paikallisiin asumispalveluyksiköihin itsetehtyjä virikelevyjä ja -peittoja, toimittaneet kukkalahjoituksia ja toteuttaneet heijastinkaiteet Toijalan ja Viialan taajamissa. Eri tapahtumissamme on ollut tarjolla lämmintä mehua ja grillimakkaraa tai omalla kenttäkeittimellä tehtyä hernekeittoa, Kari listaa.