Rane tarjoaa energianeuvontaa myös akaalaisille

Energianeuvonta Ranen tiimiin kuuluvat Ilari Rautanen (vas.), Nina Hurme ja Antero Mäkinen.

Rane energianeuvonta laajenee tänä vuonna koko maakunnan kattavaksi, Pirkanmaan ilmasto- ja energiastrategian mukaisesti. Strategian tavoitteena on rakentamisen resurssitehokkuus niin korjaus- kuin uudisrakentamisen puolella. Myös asumisen energiatehokkuutta halutaan parantaa.

Energianeuvontapalvelua Pirkanmaalla tarjoaa Rane, joka on maksuton ja puolueeton palvelu. Rane palvelee erityisesti kuluttaja-asiakkaita tarjoamalla neuvontapalveluita verkossa, sähköpostitse ja puhelimitse. Halutessaan voi varata myös henkilökohtaisen neuvonta-ajan. Lisäksi Rane toimittaa neuvontamateriaaleja kuntien tiloihin jaettavaksi ja järjestää neuvontailtoja ajankohtaisista asioista sekä osallistuu muiden järjestämiin tilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan.

Energianeuvonta Rane on mukana myös 17.5. Asuminen Akaassa -messuilla sekä 6.– 7.6. Toijalan markkinoilla.

Kuluvan vuoden aikana Ranesta on kyselty erityisesti puun pienpoltosta ja lämmitysjärjestelmistä ja valaistuksen tehostamisesta. Rakentajien kannattaa olla yhteydessä neuvontaan jo rakentamisen suunnitteluvaiheessa, sillä energiatehokas rakennus säästää paitsi luontoa, myös asukkaan lompakkoa. Myös asumisen energiatehokkuutta voi parantaa pienillä teoilla, kuten veden ja sähkön kulutuksen rajoittamisella.

Ranen kolmihenkisessä tiimissä Antero Mäkinen hoitaa rakentamisen ja korjaamisen energiatehokkuuteen liittyvän neuvonnan ja Ilari Rautanen keskittyy pääasiassa asumiseen liittyviin ongelmiin. Tiimin kolmas jäsen Nina Hurme vastaa Ranen ulkoisesta viestinnästä. Koko tiimin hoidettavana ovat muun muassa tapahtumajärjestelyt sekä sähkönkulutusmittarien lainauspalvelu.

Ranen tarjoavat Pirkanmaan kunnat, Ekokumppanit Oy sekä Motiva. Ranen tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla, verkkosivuilta, facebookista ja twitteristä.

 

 

Energianeuvonta Ranen tiimiin kuuluvat Antero Mäkinen, Nina Hurme ja Ilari Rautanen.