Akaan Seutu arvioi laskiaisruuat – Makuraati ihastui paikalliseen palvihernekeittoon

Akaan Seudun makuraati maisteli laskiaisruokia. Kuva: Tarja Antola

Akaan Seudun viisihenkinen raati arvioi perinteiset laskiaisruuat hernekeiton ja laskiaispullat.

Hernekeitoista makutestiin valittiin Akaassa toimivan Kymppi-Maukkaiden kasvishernekeitto ja palvihernekeitto, jotka arvioitiin ilman lisämausteita.

Palviliha maistui keitossa

Raadin mielestä kasvishernekeiton maku on pehmeä ja mieto.

– Ihan hyvää.

– Helposti lusikoitava.

– Ehkä enemmän kaipaisi mausteita.

– Porkkana maistuu enemmän kuin mausteet.

Palvihernekeitosta maistelijoille jäi mukava suutuntuma. Palvi tuoksui ja maistui keitossa.

– Kasvishernekeittoa tymäkämpi maku.

– Savu jopa maistuu. Suolaa kaipaisin lisää.

– Palvilihalla on jauhelihamainen koostumus.

– Tähän vielä sinappiplöräys.

Valmistusohjeen mukaan keitot voi halutessaan maustaa esimerkiksi sinapilla, yrteillä tai hienonnetulla sipulilla.

Akaan Seudun makutestiin valittiin Kymppi-Maukkaiden kasvishernekeitto ja palvihernekeitto. Kuva: Tarja Antola

Kreemitäyte yllätti raadin

Jälkiruuaksi makuraati maisteli paikallisten Viialan Leipomon ja Leipomo Niemipellon laskiaispullat. Kermavaahdon lisäksi täytteenä oli joko hilloa, mantelimassaa tai vaniljakreemiä.

Viialan Leipomon laskiaispullat

– Pullat ovat kooltaan isoja. Rakenne leikattaessa höttöinen.

– Pinta on sileä, päällä mantelia ja raesokeria.

– Hillopullissa hillo ei ole liian makeaa. Teollisen makuinen.

– Mantelimassa ja kermavaahto sopivat yhteen peruspullan kanssa.

Niemipellon laskiaispullat

– Pulla on kotitekoisen makuinen. Päällä raesokeria.

– Hillo on hyvää, ja kerma maistuu kermalle. Seassa on vaniljaa.

– Vaniljakreemi täytteenä oli yllätys.

– Täytteenä pitäisi olla mantelimassaa.

Leipomo Niemipellon pullissa (vas.) täytteenä oli kermavaahdon lisäksi hilloa tai vaniljakreemiä ja Viialan Leipomon pullissa hilloa tai mantelimassaa. Kuva: Tarja Antola