Pro?

Pro on latinankielinen etuliite, joka käännetään sanoilla eteen, edessä, edestä, etukäteen, puolesta, sijasta. Meillä on ammattiliitto Pro, on proteiinivalmiste Pro, on Pro Finlandia ja Pro benignitate humana -kunniamerkit. Keväällä 2014 päivän valon näki yhdistys Pro Akaa ry.

Koska kaikki uusi ja fiksulta kuulostava kiinnostaa, kysyin useaan kertaan Risto Kajannolta, mitä yhdistys tavoittelee, ketkä siinä toimivat ja niin edelleen. Kajanto käski lukemaan lehtiä. Toki on niin, että muun muassa tässä lehdessä yhdistyksestä kerran on kirjoitettu, mutta luontainen uteliaisuuteni pakotti ryhtymään hutkivaksi journalistiksi ja siten perehtymään virallislähteisiin.

Miksi?

Yhdistysrekisterin mukaan yhdistyksen tarkoituksena on edistää Akaalla asuvien hyvinvointia toimimalla erityisesti työttömyyden vähentämiseksi ja poistamiseksi, työttömien elinolojen parantamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja edistää viihtyvyyttä ja yhteistyötä paikkakunnalla.

Yhdistys kohdistaa siten toimintansa kärjen työttömyyden vähentämiseen ja poistamiseen sekä viihtyvyyden ja yhteistyön edistämiseen. Kaikki tässä mainitut ovat arvokkaita ja kunnioitettavia lähtökohtia. Toivotan onnea ja menestystä varsinkin työttömyyden vastaisessa taistelussa – tosin mieluummin Akaassa kuin Akaalla.

Ketkä?

Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kolme jäsentä. Rekisteritietojen mukaan puheenjohtaja on Risto Kajanto, varapj. Henri Palm, sihteeri Tuula Kajanto ja rahastonhoitaja Tommi Tiihonen (Helsinki). Hallituksen kokoonpano ei selviä rekisteristä.

Kysyin useaan kertaan Kajannolta, keitä hallitukseen kuuluu. Hän ei koskaan vastannut. Se aiheutti päässäni paremminkin contra kuin pro-reaktion.

Aika näyttää, tuleeko tästä pro. Saattaa olla, että lopputulema on sama kuin eräässä postmodernia sosialismia pohtineessa kansainvälisessä konferenssissa: hyvä aate, mutta jätkät toiminnallaan p-le pilas sen!

Kaikkea hyvää hankkeelle!

Timo Rajala

Kommentointi on suljettu.