Täyttä elämää

Profile Image of Akaan Seutu

Sinulle ja minulle on annettu yksi ainoa elämä. Jumala on elämän antaja ja puolesta puhuja. Hän tahtoo, että voit elää täyttä elämää ja nauttia siitä. Voimme mitata elämänlaatua monilla mittareilla, mutta lopulta se, miten itse koemme ja tunnemme elämämme määrittää sen laadun. Raha tai ulkoiset puitteet eivät takaa onnea eivätkä voi täyttää ihmisen perustarpeita.

Laadukkaaseen elämään tarvitaan monia asioita kuten terveyttä, turvallisuuden tunnetta, rakkautta, arvokkuuden kokemusta jne. Voit itse jatkaa listaa.

Eräs elämää ylläpitävä voima on vedessä. Suurin osa ihmisestä on vettä ja sitä tulisikin juoda kaksi litraa päivässä, jotta elimistömme toimii hyvin. Ilman vettä ei myöskään ole elämää maapallolla, eli se on myös elämää antavaa. Taistelu puhtaasta vedestä on todellista eri puolilla maailmaa, ja joissain maissa käydään jopa keskustelua siitä, kenen oikeus puhdas juomavesi on.

Suomessa olemme etuoikeutettuja juomaan puhdasta vettä suoraan kotiemme hanoista. Jeesus tarjosi häntä kuulemaan tulleille taivaallista vettä: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään virtaavat elävän veden virrat.” (Joh. 7:37). Se vesi ei tullut hanasta tai kaivosta, eikä lähetetty laskua perään.

Profeetta Hesekiel näki näyn Jumalan virrasta (Hes. 47): ”Minne vain se tulee, siellä kaikki virkoaa elämään”. Jumalan luota kumpuava vesi tarjoaa sinulle sen, mitä elämästäsi kenties on puuttunut – kenties rakkautta, turvallisuuden tai arvokkuuden tunnetta.

Samassa Raamatun paikassa mainitaan, kuinka nämä virrat laskevat suolaiseen mereen. Meri on niin suolaista, että kalatkaan eivät voi siellä elää. Mutta kun Jumalan virrat laskevat tuohon mereen, niin se muuttuu makeaksi, elinkelpoiseksi vedeksi, jossa kalat menestyvät ja lisääntyvät. Jumalan luota lähtevät vedet, jotka tervehdyttävät sielun, antavat elämää sinne, missä on ollut kuivuutta tai pimeyttä. Tartu tuohon Jeesuksen kutsuun tulla juomaan puhdasta, raikasta vettä, joka tulee pyhästä paikasta – Jumalan luota.

Jeesus on antanut itsensä hinnaksi siitä, että sinä ja minä voimme elää täyttä elämää kunnioittaen sen Antajaa. Kun synnit on anteeksi saatu, se vapauden tunne on ihmeellinen! Silloin karvas, suolainen vesi muuttuu makeaksi. Ihminen muuttuu, koska on saanut kokea armon, jota ei mitenkään olisi voinut ansaita. Kyse on yksin uskosta Jeesukseen, joka on tie Jumalan luokse. Elämänlaatu paranee tämän myötä, koska ihminen on löytänyt parhaimman lahjan, mitä kukaan voi koskaan vastaanottaa. Ihminen on juonut kristallinkirkasta vettä suoraan lähteestä. Voiko sen maukkaampaa vettä enää olla!

Tartu siis elämään ja tule nauttimaan vedestä, joka virvottaa sinut elämään. Sitä on vapaasti saatavilla niille, jotka uskovat Jeesukseen.

Suvi Pukarinen

Kirjoittaja on Viialan helluntaiseurakunnan lähetystyöntekijä.