Viiala juostiin ympäri upeassa kevätsäässä

Hiihtoa ja ampumahiihtoa harrastava Taavi Nyström pitää myös juoksemisesta.
Hiihtoa ja ampumahiihtoa harrastava Taavi Nyström pitää myös juoksemisesta.

Säätiedotus upeasta lankalauantain kevätsäästä oli kaikkien Viialan Ympärijuoksuun osallistuneiden huulilla. Myös naisten kilpasarjan voittaja Forssan Salamaa edustava MarjoNiittynen hymyili kilvan kevätauringon kanssa 10 kilometrin juoksun jälkeen.

– Olipa mukava juosta. Reitti esitteli hienosti Viialan asuinalueita ja lämmin sää toi askeleeseen keveyttä, kertoi ajan 40.16 kellottanut forssalainen.

Niittynen pitää itseään suunnistajana, mutta kolmen viikon päästä hän aikoo ottaa mitalin Lempäälässä juostavasta maastojuoksun SM-kisojen joukkuekilpailusta.

– Helppoa se ei ole, sillä Salamissa on viisi naista tyrkyllä kolmehenkiseen joukkueeseen. Uskon, että mitali tulee Forssaan. Mutta kaksi seurakaveria pitäisi siis jättää selän taakse.

Miesten kilpasarjan ykköspalkinnon pokkasi Lempäälän Kisan Tomi Forsblom ajalla 36.00.

– SM-maastojuoksuihin tässä tähtään minäkin. Kotikisoihin on mukava lähteä. Sarjani on erittäin kovatasoinen yli 35-vuotiaat, joten menestystä ei uskalla luvata, pohti Forsblom.

Forsblomin mukaan Viialan Ympärijuoksussa voitto irtosi helposti.

– Porukka jäi jo noin kolmen kilometrin kohdalla, analysoi maratonia päämatkanaan pitävä lempääläläinen.

Alle 15-vuotiaiden poikien juoksun voitti Hämeenlinnan Tarmoa edustava Taavi Nyström. Vasta 12-vuotias nuorimies jätti 2,5 kilometrin matkalla toiseksi sijoittunutta Tampereen Iiro Korhosta 23 sekuntia.

– Pari vuotta olen juoksua harjoitellut. Päälajini on kuitenkin hiihto ja ampumahiihto. Hiihtopuolelle minulla on harjoitusohjelmakin. Tällä hetkellä harjoittelua on viitenä päivänä viikossa. Hämeenlinnan SM-ampumahiihdoissa ei mennyt ihan putkeen, mutta Kontiolahdella olin normaalimatkalla viides, muisteli kestävyysurheilusta nauttiva Nyström.

– Isoveli Roopen innoittamana tuli kestävyyslajit valittua. Enemmän saisi olla juoksijoita ja hiihtäjiä kisoissa ja harjoituksissa mukana.

Akaalaisittain parhaiten sijoittui Viialan Valtin Pinja Lehtinen, joka oli alle 15-vuotiaiden tyttöjen sarjan kakkonen.

– Minä olen harrastanut urheilua jo viitisen vuotta. Mutta pääpaino on ollut yleisurheilun moniotteluissa. Lisäksi harjoittelussa on vielä mukana aerobicia ja salibandya, kertoi juoksulenkillä hyvän ajan 9.57 tehnyt Lehtinen.

Viialan Ympärijuoksun tulokset löytyvät Viialan Valtin kotisivuilta viialanvaltti.sporttisaitti.com.

Toijala-Hölkkä lauantaina

Ensi lauantaina 26.4. juostaan Toijala-Hölkkä. Yhteislähtö on Nahkialan koululla kello 12. Ennakkoilmoittautuminen hölkkään päättyy torstaina 24.4. Lisäksi jälki-ilmoittautuminen onnistuu vielä paikan päällä. Lisätietoja Vauhdin kotisivuilla toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/.