Ennen Karkauspäivää -biisissä halutaan hyviin naimisiin – Kaskas julkaisee uuden singlen

Kaskas-trion muodostavat Tinja Lahdenmäki (vas.), Laura Savikko ja Annsofi Kreivi. Kuva: Vesa Holmala.

Rumpali-laulaja Annsofi Kreivin, kitaristi Laura Savikon ja basisti Tinja Lahdenmäen muodostama rocktrio Kaskas julkaisee Ennen Karkauspäivää -nimisen singlen 28. lokakuuta. Kappaleen sävel ja sanat ovat Lahdenmäen käsialaa.

Ennen Karkauspäivää on ensimmäinen kappale omakustanteena tuotetusta kolmen singlen kokonaisuudesta. Kappaleet julkaistaan syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana. Singlejulkaisu löytyy kaikista suoratoistopalveluista.

Ennen Karkauspäivää kertoo parisuhteesta, jossa osapuolten tahtotilat eivät kohtaa. Teemana on vahvasti sitoutuminen ja sen pelko sekä parisuhteen perustana oleva hieman kyseenalainen motiivi. Tarinan loppuratkaisu jätettäköön vielä salaisuudeksi, yhtye kertoo.

– Ennen Karkauspäivää kertoo tarinaa näkökulmasta, jossa päähenkilö tahtoo hyviin naimisiin ja mahdollisimman nopeasti. Se kuvastaa Kaskasin ehdottomasti popimpaa tuotantopuolta ja tarjoaa mukaansatempaavan kertosäkeen, johon myös yleisön on helppo tarttua, Laura Savikko kertoo.

Viialasta ponnistava Kaskas on julkaissut kaksi EP:tä. Viimeisimmän EP:n nimikkobiisi Komeita Ämmiä saavutti suursuosion, ja sen musiikkivideota on katsottu jo yli 60 000 kertaa. Kyseinen EP julkaistiin kesällä 2021, minkä jälkeen yhtye on keikkaillut ahkerasti.

Kaskas-yhtyeen tulevat singlet jatkavat rehellistä suomirock-linjaa, ja niiden tuotanto on haluttu pitää mahdollisimman todenmukaisena ja rouheana.

– Kappaleista kuulee, että ne on soitettu oikeilla soittimilla ja juuri sitä yhtye on näiltä singlejulkaisuiltaan halunnut, bändi tiedottaa.

Uudet kappaleet on äänittänyt ja miksannut Kaskasin tavoin Viialasta kotoisin oleva ja muun muassa Horsepowerista ja Loud Crowdista tuttu Jykä Sirainen, joka tällä hetkellä tekee nousua countrymusiikin saralla.