Punakone ei hyydy – Topa jätti Vehmaisten Urheilijat nollille ja johtaa sarjaa reilusti

Vihtori Sormunen teki puolet Topan maaleista Vehmaisten Urheilijoita vastaan. Kuva: Oona Eskeli.

Toijalan Pallo-49:n jalkapallon miesten edustusjoukkue vakautti jälleen ykkösasemaansa nelosen b-lohkossa. Torstaina 1. syyskuuta Vehmaisten Urheilijat sai akaalaiset vieraakseen Tampereen Kaukajärvelle.

Vierasjoukkueen laatu oli sarjan viitoselle liikaa, ja 0–4 (0–1) lopputulos tiesi punamustille viidettä peräkkäistä voittoa. TP-49:n ainoa tappio sarjassa tuli heinäkuun lopulla Lempäälän Kisa-futikselle. Nyt se tappio on vain haalea muisto.

Vihtori Sormunen avasi ottelun maalinteon. Vihtorin kauden kymmenes osuma tuli, kun peliä oli pelattu 13 minuuttia.

0–2-maalin teki 51. minuutilla Eeli Jokinen. Eeli on ahkeralla työnteolla tullut osaksi TP-49:n nykyistä menestystarinaa. Ei muuta kuin samalla sabluunalla eteenpäin.

Tunnin kohdalla Jesse Järvi muutti numerot 0–3:een, ja kuusi minuuttia myöhemmin Vihtori Sormunen muistutti, että hänen kanssaan on oltava aina varuillaan. Terävän kärkimiehen maali numero 11 sinetöi Akaan ylpeyden leveän voiton.

Vierasjoukkue oli torstaina matkassa, vain yhdellätoista pelaajalla.

Kentällä nähtiin nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella Toni Niskala. Mies pelasi vakuuttavasti jälleen kerran.

TP-49 on hyvin lähellä lohkovoittoa, kun pisteitä on kasassa 49. Kakkosena oleva Tervakosken Pato on saalistanut 38 pistettä ja yltää maksimissaan 53 pisteeseen.

Toijalan Pallo pelaa seuraavaksi vieraissa lauantaina 10. syyskuuta. Nokialla on vastassa Pyry.

Tähdet Toijalan Pallon parhaille pelaajille jakoi joukkueen huoltaja Hannu Rokkanen: 3 Vihtori Sormunen, 2 Toni Niskala, 1 Eeli Jokinen.

Naisjoukkue kaatui taistellen

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkue vieraili keskiviikkona 31. elokuuta Tampereen Ikurissa. Kotijoukkue Peli-Pojat-70 sai vastaansa hyvin taistelleen vierasjoukkueen mutta oli lopulta vahvempi maalein 4–2 (2–1).

Kotijoukkue otti 23. ja 26. minuuteilla tulleiden maalien ansiosta 2–0 johdon. Kia Lingman oli vieraiden avausmaalin tekijä 39. minuutilla.

Viisi minuuttia oli toista jaksoa pelattu, ja PP-70 siirtyi 3–1 johtoon. Lupaava Venla Mattila toi akaalaiset maalin päähän, kun oli pelattu 66 minuuttia, mutta neljä minuuttia myöhemmin kotijoukkue teki päätöslukemiksi 4–2.

HJS-pelissä 31.7. loukkaantunut TP-49:n Essi Jokinen kokeili vahvasti teipatun nilkkansa kuntoa. Täydessä terässään jalka ei vielä ole.

PP-70 on Naisten nelosessa sijalla neljä, ja TP-49 on seitsemäntenä. Maanantaina 5. syyskuuta, on Valkeakosken Saharassa paikallispelin tuntua. Ottelu FC Haka-j/Naiset-TP-49 alkaa kello 20.