Valppaan sulkapalloilijoille kaksi senioreiden SM-hopeaa

Toijalan Valppaan sulkapalloilijoiden mitaliputki jatkui senioreiden SM-kilpailuissa Helsingissä. Tuloksena oli kaksi hopeamitalia, molemmat 35-luokassa.

Emmi Heikkinen toi hopeaa naisten nelinpelissä parinaan VIPSU:n Lotta Aunio Keravalta. Valppaan Antti Rehtola ja Sari Mikkonen Tampereen Sulkasetistä ylsivät myös hopeasijaan sekanelinpelissä.

Emmi Heikkiselle mitali oli ensimmäinen, eikä mestaruuskaan jäänyt kauaksi. Välierässä vastassa olivat ykkössijoitetut Sari Mikkonen ja Vantaan Mari Mikkonen. Voitto siinä heltisi melko helposti erin 2–0, 21–16, 21–15. Finaalissa tulivat vastaan Raision Leena Kaskimäki ja Helsingin Katja Tapola. Ottelusta kehkeytyi tiukka kolmieräinen. Ensimmäinen erä tuli kotiin taistellen jatkopisteillä 23–25. Toinen erä meni vieraille 17–21, ja myös kolmas erä luisui käsistä 18–21.

Rehtolalle mitali oli jo kolmas peräkkäin ja tällä kertaa hopeinen. Sekanelinpelin semifinaalissa Antti Rehtolaa ja Sari Mikkosta vastaan tulivat Halikon David Powney ja Helsingin Katja Tapola. Voitto tuli pistein 21–6, 21–19. Finaalissa tuli vastaan Mathias Järnström Helsingistä ja Leena Kaskimäki Raisiosta. Rehtola ja Mikkonen eivät löytäneet lääkkeitä pelin voittamiseen, vaan tappio tuli 12–21, 17–21.

Pertti Tuomela