ACE hidasti ToPan lohkovoiton tavoittelua futsalin kakkosessa

AC Estudiantes tuli ja hidasti Toijalan Pallo-49:n haaveita läntisen alueen futsalin miesten kakkosen b-lohkossa. Tamperelaiset hakivat tiistai-iltana niukan 7–8 (3–3) voiton Toijalan monitoimihallilta. Näin ToPan lohkovoiton varmistus jäi myöhäisempään ajankohtaan.

Tamperelainen ACE oli liukkaalla jalalla liikkeellä, ja kun kuviot menivät heiltä kutakuinkin kohdilleen, joutui kotijoukkue useammankin kerran takaa-ajajaksi. Vieraat johtivat avausjaksolla kolmesti jakson päättyessä kuitenkin 3–3 lukemiin. ToPan maalintekijät jaksolla olivat Teppo Tenkanen, Ere Salmi ja Joonas Thomas.

ToPalle ei tarjottu toisellakaan jaksolla helppoa iltapuhdetta. ACE karkasi jakson alkajaisiksi parissa minuutissa 3–5 johtoon. Joonas Thomaksen taistelumaalilla ja Jesse Järven osumalla oltiin lukemissa 5–5.

Jakson puolivälin kohdalla ACE teki puolessa minuutissa taas kaksi maalia. Tähän vastasi kotijoukkueesta Tuomas Kallioinen alanurkkapommilla.

Lopullisen voittomaalin 6–8:aan ajassa 36.20 iski vierailta Jesse Koskinen. Joonas Thomas toi toivoa kavennusmaalillaan ajassa 37.26, mutta tähän 7–8 maaliin viralliset osumat loppuivatkin. Päätössummerin vielä soidessa Teppo Tenkanen sai pallon maaliin, mutta tätä ei nykysäännöillä enää hyväksytä. Pallo pitää olla maalissa ennen summerin pärähdystä.

Huolellisuutta puuttui

ToPalta puuttui Tässä ottelussa etenkin huolellisuus muutamissa maalipaikoissa. ACE oli sen verran hyvävireinen, että paikoista olisi pitänyt laittaa pallo pussiin.

Sarjassa kakkosena olevalla Parolan Visa/M:llä on nyt hyvät mahdollisuudet ohittaa akaalaiset. Visa kohtaa 21.3. WFT:n sekä 26.3. jumbojoukkue Tampereen Palloilijat. ToPalla puolestaan on edessä vierailu Valkeakoskelle. WFT kohdataan Apian liikuntahallissa kello 20 alkaen.

Kävi kuinka kävi, on ToPan kausi ollut erinomainen. Näiden edellä mainittujen kolmen ottelun jälkeen tiedämme, miten kävi kilpajuoksussa ykkösen karsintoihin.

Tiistain pelissä ToPan parhaat pistemiehet olivat Joonas Thomas 3+0, Tuomas Kallioinen 1+1 ja Teppo Tenkanen 1+1.