Luoman Kultapostilla on ollut hyvä talvi kaviourilla – Bebe on toipumassa paksusuolen kiertymästä

Akaalaisen Pauli Luoman omistama ja valmentama Kultaposti on mennyt varsin mukavasti tämän talven kaviourilla.

Omistajan itsensä ohjastama seitsemänvuotias tamma on tammi-helmikuussa sijoittunut kaksi kertaa toiseksi ja kerran kolmanneksi. Tuo kolmostila tuli Turussa viime perjantaina. Aika jäisellä radalla oli 33,2.

Luomalla on myös lämminverinen kilpahevonen. Ruotsalaissyntyinen ruuna Tengil Face ravasi helmikuun alussa Vermossa kakkoseksi.

Akaalaisen Birdland Teamin osin omistama viisivuotias tamma Beluga Birdland juoksi maanantaina Teivossa hyväksytyn koelähdön ajalla 20,4. Tammalla on ollut hidas taival raviareenoille, sillä opetuslähdön se juoksi jo vuonna 2019. Kilpasuorituksia on takana vasta kaksi, joista parempi toi kolmostilan helmikuussa kaksi vuotta sitten Vermosta.

Menestyneempi Birdland-hevonen Boss Birdland ravasi maanantaina Teivossa neljänneksi kilometriajalla 18,4a. Keuruulaisessa omistuksessa olevaa ruunaa ajoi Henri Bollström.

Pauli Luoma ja Kultaposti ovat tuttu näky Turun raviradalla. Edelliskerta autolähdössä meni laukkojen vuoksi tavanomaista heikommin, mutta viime perjantaina tamma oli taas kolmas. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Bebe valmistautuu palaamaan radoille

Akaalaisten Sini ja Jouni Vaittisen kasvattama viisivuotias tamma Unelmatorttu ravasi kolmannen kilpailunsa Kouvolassa. Akaalaisten Hanna ja Vesa Pällin omistamaa viisivuotiasta ohjasti valmentaja Mikko S. Laitinen.

Unelmatortun puolisisko Bebe on toipumassa joulukuisesta paksusuolen kiertymästä, joka leikattiin Viikissä.

– Toipuminen on tähän mennessä sujunut hyvin. Jouni on aloittanut tamman kevyen liikuttamisen 4–5 kertaa viikossa. Huhtikuun alusta voi siirtyä normaaliin valmennukseen, kertoi tamman hoitaja Sini Vaittinen.

Jos kaikki menee Bebellä hyvin, touko-kesäkuun vaihteessa aletaan miettiä paluuta radoille.

Kommentointi on suljettu.