Sarjajumbo kiusasi jakson verran ToPan miehiä futsalin kakkosessa – Naisissa hattutemppu ei riittänyt Anette Niemiselle

Ere Salmi kuuluu ToPan varmoihin suorittajiin. Tampereen Palloilijoita vastaan hän teki tehot 2+1. Kuva: Jukka Koskinen

Toijalan Pallo-49 säilytti asemansa Palloliiton futsalin läntisen alueen miesten kakkosen b-lohkossa. Naisten kakkosen b-lohkossa TP-49 on myös hyvissä asemissa.

Miesten kakkosen jumbojoukkue Tampereen Palloilijat piti kotijoukkue Toijalan Pallo-49:ää tiukilla lauantaina. Seitsemän urheaa miestä TaPa oli saanut matkaan horjuttamaan akaalaista kärkijoukkuetta.

Kapealla materiaalilla vieraat sinnittelivät kuitenkin kahdesti johtoasemassa. Toijalan monitoimihallin ottelussa vierailta meni vain 24 sekuntia siirtyä 0–1 johtoon. Maalintekijänä oli Tuomas Nykänen

Sama mies oli asialla, kun numerot muuttuivat 1–2:een. Pelattu oli 17.37.

Avausjakso päättyi lopulta 2–2-lukemiin, kun kotijoukkueesta maalasivat Jesse Järvi sekä Akseli Sormunen.

Avausjakson siisti peli ei jatkunut toisella jaksolla. Varoituksia jaettiin kaikkinensa viisi.

Laajemmalla materiaalilla pelannut ToPa ratkaisi pelin lopulta nopeasti. Ajassa 25.55 Jani Kirjavainen 3–2, 26.17 Ere Salmi 4–2, 27.41 Joonas Thomas 5–2. ToPan lopuista maaleista vastasivat Teppo Tenkanen, Akseli Sormunen ja Ere Salmi. Vieraiden kolmas osuma merkittiin omaksi maaliksi.

Tällä voitolla akaalaiset jatkavat yhdeksän pelin jälkeen kärkipaikalla. Sarjaa on tarkoitus pelata 14 kierrosta, ja lohkon voittaja pelaa noususta ykköseen a-lohkon voittajan kanssa.

ToPa matkaa seuraavaksi sarjan kolmosen Ylöjärven Ilves FS:n vieraaksi. Peli pelataan keskiviikkona 23.2.

Anette Nieminen hurjana

Toijalan Pallo-49:n taitavan Anette Niemisen sihti oli jälleen kohdallaan viime sunnuntaina, kun ToPa vieraili Tampereen Kaupin Sport Centerissä Peli-Pojat-70:n vieraana. ToPan laatupelaaja toisti saman tempun, jonka teki marraskuussa Pirkkalan Jalkapalloklubi/2:n vieraana: Nieminen ampui akaalaisille neljä maalia.

Aiemmin joulukuussa PP-70 haki Toijalan monitoimihallilta selvän 0–4-voiton. Nyt tahti oli täysin toinen. Avausjakson ToPa vei puhtaasti 1–5, ja toinen jakso tasattiin 2–2-lukemiin. Loppunumerot siis 3–7 ToPalle.

ToPan muut maalintekijät olivat Alma Turpeinen, Jenna Hurtig ja Milla Jokinen. Anette Nieminen nousi lohkon pistepörssissä jo kolmanneksi.

Ensi perjantaina ToPaa odottaa kova haaste, kun Monarille saapuu sarjakärki Tampere United. Peli alkaa kello 19.30.

Anette Nieminen (vas.) teki neljä maalia ja Jenna Hurtig (oik.) yhden Peli-Pojat-70:tä vastaan. Kuvassa mukana myös joukkueen kapteeni Maarit Uusitalo. Kuva: Jukka Koskinen.

TP-49/Veikot mankelissa

Futsalin nelosen b-lohkon yksi kovimmista on Tervakosken Pato. Joukkue kävi näyttämässä osaamistaan sunnuntaina 20. helmikuuta Toijalan monitoimihallilla. Kotijoukkue Toijalan Pallo-49/Veikot oli aikamoisessa mankelissa koko pelin ajan.

Tulostaululle pelin jälkeen ilmestyivät vieraiden 1–16 (1–5) lukemat. Kun vierailla on esitellä akaalaisille tutut muutaman vuoden takaiset liigapelaajat, niin joukkueen taso on lohkon kärkeä. Nämä laatupelaajat olivat Miikka Hurme ja Tomi Kohonen.

Joukkueen muukin pelaajisto on ennemminkin kolmoseen kuin neloseen kuuluvaa. Jonkin verran kotijoukkueella oli tilanteenpoikasia, mutta harvassa olivat hyvät maalipaikat. Ainokaisen maalin akaalaisille ampui Jerry Inomaa.