Sanna Säkkinen johtaa Akaassa lähes 100-vuotiasta 400 jäsenen yhdistystä, jota testamenttivarat auttoivat koronan kurimuksessa – Näin Toijalan Voimistelu ja Liikunta on selvinnyt poikkeuksellisesta ajasta

Korona-aika on koetellut monella tavalla myös paikallisia yhdistyksiä. Lähes 100-vuotiaalle noin 400 jäsenen Toijalan Voimistelu ja Liikunta ry:lle se on tarkoittanut toiminnan pitämistä joko kokonaan tai osittain tauolla vaihtuvista koronarajoituksista riippuen ja sen seurauksena kireää taloutta.

– Kassavirta on ollut hetkittäin täysin nolla, ToVoLin puheenjohtaja Sanna Säkkinen kertoo.

ToVoLi järjestää aikuisten ryhmäliikuntaa sekä voimistelu- ja liikuntaryhmiä lapsille ja nuorille. Yhdistyksellä on myös pitkään voimistelleiden Uskollisuuden kilta. Viimeisimmät koronarajoitukset ovat sallineet lasten harrastamisen, mutta aikuisten ryhmäliikuntatunnit alkoivat tauon jälkeen uudelleen vasta 7. helmikuuta.

Säkkisen mukaan iso huoli on ollut myös siitä, kuinka pitää ohjaajat ja muut toimijat mukana yhdistyksessä aikana, johon liittyy paljon epävarmuutta ja hankaluutta.

– Ohjaajat sekä johtokunta tekevät tätä täysin vapaaehtoisvoimin ja rakkaudesta lajiin. Kun on riittävästi haastetta ja vaikeutta, on mietittävä myös sitä, miten pitää seuran sisällä yllä fiilistä, että kyllä tämä tästä ja kyllä me vielä jatketaan, Säkkinen sanoo.

Toijalan Voimistelun ja Liikunnan lasten ja nuorten ryhmä.

Lisenssimaksut juoksevat koko ajan

Säkkinen kertoo, että yhdistyksellä on ollut myös taukojen aikana juoksevia kuluja kuten kuukausittaiset vuokrakulut ja jumppakonseptien lisenssimaksut.

– Meillä on muun muassa maailmanlaajuisesti tunnettu Les Mills -lisenssi. Maksamme joka kuukausi lisenssimaksuja huolimatta siitä, voimmeko järjestää tunteja.

ToVoLin Venneriksi nimetyt tilat ovat entisellä harjatehtaalla Kurkelantiellä. Säkkinen arvostaa sitä, että yhdistys on saanut vuokranantajalta joustoa, kun tilanne on ollut kriittisin.

Puheenjohtaja muistuttaa, että alkuvuosi on yleensä liikunta- ja urheiluseuroille tuottoisaa aikaa, kun moni hakeutuu harrastusten pariin. Koronarajoitusten takia aikuisten ryhmäliikuntatunteja ei voitu tammikuussa kuitenkaan järjestää. Puheenjohtaja kertoo, että tulovajetta on paikattu käyttämällä säästöjä. Ne muodostuvat Sylvi Sipilän testamenttivaroista ja teollisuusneuvos Erkki Ahosen lahjoitusvaroista.

Yhdistys ideoi uutena tuotteena myös yksityistunnit pienille ryhmille ennen aikuisten ryhmäliikunnan vapautumista koronarajoituksista.

Sanna Säkkinen kertoo, että haasteista huolimatta ToVoLin teemana toiminnassa on tänä vuonna kasvun vuosi.

– Ajattelemme, että pandemiasta noustaan. Yksi hyvä keino siihen on se, että meillä on monipuolista lasten ja nuorten sekä aikuisten toimintaa, vahvaa osaamista ohjaamisessa sekä hyvä ryhmähenki. Kyllä tästä vaan selvitään, Säkkinen sanoo.

Sanna Säkkinen on aloittanut ToVoLin puheenjohtaja tänä vuonna.

Toimivat seurat ovat voimavara kaupungille

Sanna Säkkinen on tänä vuonna aloittanut ToVoLin uutena puheenjohtajana. Hän on asunut Toijalassa reilut kymmenen vuotta ja käynyt yhtä kauan ToVoLin liikuntaryhmissä. Nykyisin hän myös ohjaa ToVoLissa ja on yksi seuran Les Mills -ohjaajista.

– Olen aiemmin tehnyt töitä ihmisten liikunnan ja hyvinvoinnin parissa, ja eri-ikäisten ja kaikenlaisten ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi on edelleen minulle rakas asia. Tykkään yhteisestä tekemisestä. Ajattelen, että on alueenkin kannalta voimavara, että on toimivia seuroja ja erilaisia toimijoita, Säkkinen kertoo.

Säkkinen työskentelee koulutuspäällikkönä ammatillista erityisopetusta tarjoavan Kiipulan ammattiopiston Tampereen toimipisteessä. Säkkisen perheeseen kuuluu rakennusalalla yrittäjänä toimiva mies sekä kaksi alakouluikäistä lasta.

Kommentointi on suljettu.