En saanut hoitotarvikkeita hyvinvointikeskuksesta, jouduin lähtemään sen takia Tampereelle – Onko Akaassa perusturvaa potilailla?

Onko Akaan uusi hyvinvointikeskus ajan tasalla? Kotiuduin 13.11.2021 Taysista syöpäpotilaana sekä munuaisaltaan katetrin kanssa. Sain sairaalasta ohjeen, että saan Akaan terveyskeskukselta katetrin vaihtoon tarvittavat tarvikkeet, mutta eipä ollutkaan tarpeita, vaan ne pitää tilata. Kysyinkin, olisiko Valsissa, jos tiedustelette, mutta eivät suostuneet soittamaan. Kiukustuneena lähdin autolla Valsiin kysymään, mutta turhaan.

Lähdin Tampereelle Taysista hakemaan ja sain heti tarpeet hygienian hoitoon.

Mitähän lääkärit tekevät, jos ei ole tarvikkeita? Odottaako potilas noin kaksi viikkoa, kun tilataan tarvikkeet?

Asian korjaamiseksi vastaisuudessa yritin tavoittaa perusturvajohtaja Elina Anttilaa puhelimella/viestisoittopyynnöin, mutta turhaan useampaan otteeseen.

Onko Akaan hyvinvointikeskuksessa käytäntö, että kun tuodaan syöpäpotilas sinne, niin aletaan tarvikkeita tilaamaan, jos sattuu löytymään henkilö, ken tilaa? Laitos toimii kello 8–16, mutta puhelimella ei saa yhteyttä. Olisiko parempi palata vanhaan terveyskeskukseen? Siellä asiat järjestyivät odotellessa. Latvalan Leila ja Syrjäsen Sirpa hoitivat heti ystävällisesti. Kiitos heille.

Pyytäisinkin vastausta johtavalta ylilääkäriltä Tiina Määtältä tai perusturvajohtaja Elina Anttilalta, onko asiaan tulossa korjausta?

Pekka Sakala

Akaan Seutu kysyi kirjoittajan esittämään kysymykseen vastausta johtavalta ylilääkäriltä Tiina Määtältä ja ma. perusturvajohtaja Elina Anttilalta. Johtavan ylilääkärin Tiina Määtän mukaan yksittäisten ihmisten hoitoa koskeviin kirjoituksiin ei pysytä valitettavasti vastaamaan.

Akaan uusi hyvinvointikeskus avautui elokuussa. Kuva: Tarja Antola